Ziya Selçuk: 'Liselerde İkinci Dönem Tek Sınav Olacak'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Liselerde ikinci dönemde tek sınav olacak, YKS ve LGS ertelenmeyecek' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber'e konuk oldu. Sağlık neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalıştıklarını ifade eden Selçuk, 'Riske girmeden eğitim, öğretimi devam ettirmeliyiz. Süreci iyi yönetebilirsek amacımız bütün okulları açmak olacak' dedi. Selçuk, liselerde sınavların yaklaşık yüzde 40'ının tamamlandığını ve liselerde ikinci dönemde de tek sınav yapılacağı bilgisini verdi.

Selçuk, 'Biz her gün bütün sınıf düzeylerinde hangi gün kaç temaslı ve pozitif var bizim çocuklarımızın ailelerinde bunların tablosuna bakıyoruz. Genel tabloya baktığımızda ailelerde görülen temaslı sayısı ile toplumun genelinde görülen temaslı sayısı arasında fark var. Öğrencilerin ailelerinde görülen temaslı sayısı daha az görünüyor' açıklamasında bulundu.

Okullar 2 Temmuz'a kadar açık

Öğretmenlerin aşılanmasına 24 Şubat'ta başlanıldığını hatırlatan Selçuk, 'En son 425 bin öğretmenimize randevu açıldı. Öğretmenlerimizi aşılamaya devam ediyoruz' dedi. 

Okulların 2 Temmuz'a kadar açık olacağını kaydeden Selçuk, karnelerin de bu tarihte verileceğini söyledi. Selçuk 'Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceğiz' dedi. Selçuk, tam kapanma sürecinde öğretmenlerin okula gitme zorunluluğunun olmayacağını kaydetti. 

Öğretmen atamalarına değinen Selçuk, 'Daha çok atama olması, daha çok meslektaşımızın iş bulması elbette hepimizin arzusu. AK Parti döneminde hep 40 bin ve üzerinde atama yapıldı. Bu sene için salgından kaynaklanan sorunlar nedeniyle 20 bin kısıtlaması geldi. Biz öğretmenlerimizin adına bu işin takipçisiyiz. Bu konuda biz elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Ama şu an 20 bin ile kısıtlıyız' dedi.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
YORUMLAR
28.04.2021

ülkede mutlu insan kalmadı sayenizde koca bi freak showda yaşıyoruz gibi

2 gün önce dediģin şimdi ki ni tutmuyor be bakanım

Pasif Kullanıcı
28.04.2021

Ziyaaaa ziyaaaaaaa

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ