Zincir Marketlerin Ardından Restoranlardan da 'Fiyat Sabitleme' Çağrısı

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, zincir marketlere getirilen 'Fiyat sabitleme' uygulamasının, restoranlar ve lokantalar için de geçerli olması için çağrıda bulunacaklarını açıkladı.

'Bir çalışma yürütüyoruz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyasına 'fiyat sabitleme ve indirim' çağrısına restoranlardan destek geldi.

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, bir çalışma yürüttüklerini ve ülke çapında fiyat sabitleme çağrısında bulunacaklarını aktardı.

'En büyük şikayet fiyatların yüksek olması'

Derneğe gelen şikayetler arasında en büyük yoğunluğu 'restoran ve lokantalardaki fiyatların yüksek olduğuna dair' olduğunu belirten Bingöl, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

'Fiyat sabitleme çağrısında bulunacağım'

Enflasyonla mücadele konusunda da dernek olarak en hızlı hareket eden ve fiyatları indiren bir dernek olduklarını aktaran Bingöl, 'Şimdi belki indirim yapamayabiliriz ama ilk kez buradan size söylüyorum. Bir çalışma içindeyiz. Ülke çapında fiyatları sabitleme çağrısında bulunacağım' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayeti Bir Kayıp Çocuk Olayını Gün Yüzüne Çıkarabilir
Öğretmenlere Kötü Haber: Bunu Yapan Öğretmenin Maaşında Kesinti Yapılacak
Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!
YORUMLAR
12.01.2023

Daha geçen gün Ankara/Sakarya'da birayı ucuz sattığı için adamı darp etmişlerdi. Hangi restoran iştirak edecek bu çağrıya? Zaten fiyatları belirleyen önce konum. Aynı şekilde o restoranın kirasını belirleyen de konum. Olabiliritesi zor bir çağrı. Ha olursa güzel olur, o ayrı.

12.01.2023

aslında her restoranda ürün fiyatları aynı olsun gibi bir çaba değil bu. kim kaç liraya veriyorsa bunu sürekli artırmasın, bir süre sabit tutsun konulu bir çalışma. yani iş yerinin konumuyla kirasıyla alakası yok. Bir de "olabilirite" nedir ya, okuyunca gözümden bir damla kan süzüldü.

12.01.2023

lan madem daha ucuza satılabiliyor niye hayvan gibi zam yapıyorsunuz. müşteri azalınca aklı başına geliyor bunların

12.01.2023

Fikir iyi güzel de hangisi hangi kritere göre sabitlenecek? Esnaf lokantasında kuru fasulye 30 lira, meşhur bilmemne kurufasulyecisinde 75 lira, bonfile normal etçilerde 250 lira messi'yi darlayan arkadaşta 1500 lira, aynı yemeği şimdi kim kaç paraya satacak fiyat nerede neye bakılarak sabitlenecek?

TÜM YORUMLARI OKU (14)