Zeytinli Rock Festivali'ne OHAL Yasağı Kaldırıldı

Edremit Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Kaymakamlığın OHAL yasakları kapsamında ileri bir tarihe ertelediği Edremit Zeytinli Rock Festivali'ne ilişkin yasağın kaldırıldığı ve konserin önceden belirlenen tarihte yapılacağı duyuruldu.

Edremit Kaymakamlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada Balıkesir'in Edremit ilçesinde 24-28 Ağustos tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan Zeytinli Rock Festivali'nin, OHAL gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi. Sanatçılar ve müzikseverler, Edremit Kaymakamlığı tarafından alınan bu karara büyük tepki gösterirken, festivalin ertelenmemesi için #zeytinliyedokunma hashtag'iyle Twitter üzerinden kampanya başlatıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kampanyaya birçok sanatçı da destek verirken, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmesinin ardından festivale uygulanan yasağın kaldırıldığı bildirildi. Gök, Twitter hesabından da yaptığı açıklamada, 'Zeytinli festivaline ilişkin yasak kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur' ifadesini kullandı. Edremit Kaymakamlığı da, yasağın kaldırılmasının ardından internet sitesinde yaptığı açıklamayı geri çekti.

Zeytinli Rock Festivali'ni düzenleyen Milyon Yapım Organizasyon şirketi de yazılı bir açıklama yaparak, festivalin ertelenmediğini ve belirlenen tarihte yapılacağını duyurdu. Organizasyon şirketinden yapılan açıklamada, 'Zeytinli Rock Festivali'ne dair Edremit Kaymakamlığının aldığı karar geri çekilmiştir. Festival, ilan edildiği tarihte, ilan edilen yerde yapılacaktır' denildi.

Genco Erkal'ın oyununa getirilen OHAL yasağı da kaldırılmıştı

Genco Erkal'ın Oyunu Tekrar Sahnede

Sanatçı Genco Erkal'ın OHAL kapsamında güvenlik gerekçesiyle yasaklanan oyunu 'Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu yapılan girişimlerin ardından kaldırılmıştı.

Erkal, yasağın kaldırıldığını Twitter hesabından “Bu muhteşem haberi herkes duysun. Dostlar Tiyatrosu Kadıköy Lisesi bahçesindeki oyunlarına devam ediyor. Sayın Levent Gök ve bu yasağın kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkürler.' mesajını paylaşarak duyurmuştu.

DHA, Onedio

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti