Zeytin Dalı Harekâtı'nda 4. Gün: Afrin'den Üçüncü Şehit Haberi Geldi...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nın 4'üncü gününde, Afrin'den iki acı haber daha geldi. Harekâtta şehit olan ilk asker Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın son yolculuğuna uğurlandığı saatlerde  şehit asker sayısı ikiye yükseldi. Akşam saatlerinde ise yaralanarak hastaneye kaldırılan Uzman Çavuş Muratdağı şehit düştü.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit olduğunu duyurdu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Çavuşoğlu sosyal medya üzeriden yaptığı açıklamada 'Vatanımızın bekası için Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun' ifadelerini kullandı.

Şehit Üsteğmen Oğuz Kaan Usta 30 yaşındaydı, 3 yaşında bir kızı olduğu öğrenildi.

Şehit Usta'nın bir süre önce tayininin çıktığı Kayseri'de görev yaptığı, harekat için Afrin'e gittiği öğrenildi.

Antalya'da bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Üstüner Usta'ya acı haber verildi.

Şehit Üsteğmen Usta'nın anne ve babasının ise Ankara'da yaşadığı kaydedildi.

Şehit Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak...

Bir askerimiz de akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Kayseri 1. Komando Tugayı emrinde görevli Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı, Afrin yakınlarında çıkan çatışmada yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Şehit Piyade Muratdağı'nın 6 ay önce dünya evine girdiği aktarıldı.

Küçük yaşta babasını kaybeden Muratdağı'nın evine kara haber ulaştırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de şehitle ilgili açıklama yayımladı. Açıklama şöyle:

'Şehit Piyade Uzman Çvş. Mehmet Muratdağı (2015-3591), 20 Kasım 1993 tarihinde Yozgat ili Boğazlıyan ilçesinde doğmuştur. 21.07.2015- 08.11.2015 tarihleri arasında, Dağ Komando Okulu ve EM Dağ Komando Okulu 2’nci Kurs Tb. 2’nci Kurs Bl.K.lığı (Eğirdir/ISPARTA) emrinde eğitimini tamamlamasına müteakip, 09.11.2015 tarihinde 1’inci Komd. Tug. 2’nci Komd. Bl. 1’inci Komd. Kolu 1’inci Komd. Mnv. Unsuru emrine hücum Elemanı olarak atanmıştır. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı (2015-3591), evli olup, çocuğu yoktur.'

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Yaptığı Ziyareti Anlattı: "Getirilen Kurabiye Haramdır Diye Yemedim"
Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
YORUMLAR
23.01.2018

bakanların vekillerin çocuklarını da Afrinde görebilecek miyiz ?

23.01.2018

hayır

23.01.2018

bir er 6-12 aylık güvenli bölgede yaptığı askerliğinde bile sevdiğini ailesini özlerken bir insan gencecik karısını yeni doğan yavrusunu bırakıp nasıl gider de kafasında o kadar şey varken bir de şavaşabilir? vatan size minnettardır

24.01.2018

O ismi lazım değilin bokları temizleniyor bu şahıs fetullah denen kahpe evladıyla sarmaş dolaş oldu,gel artık bitsin hasret dedi sonra da çıkar çatışmasına girince fetö dedi kandırıldık dedi sonra o şerefsizler darbe girişimi yaptı 300e yakın vatandaşımız şehit düştü bu olayda da her yerde biz amerikanın oluşturduğu bop'un eş başkanıyız dedi , amerika en büyük müttefikimizdir dedi sonra ortadoğu tamamen terörist yuvasına dönünce abd bizi kandırdı dedi şimdi de bu operasyonla evlatlarımız tek tek şehit düşüyor bizi de çağırın biz de katılalım.Belki bu dünyada değil ama ahirette bu şehitlerin eli yakanda olacak,ergenokon diye balyoz diye suçsuz yere içeri tıktırdığın içerde hastalanıp ölen ,intihar eden suçsuz askerlerimizin elleri yakanda olacak yatacak yerin yok senin ey ismi lazım değil.

27.01.2018

o kadar haklı bir yorum ki👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

TÜM YORUMLARI OKU (79)