Zengin Komşusuna Yokluk Kavramını Anlatamayan Kadın Halden Anlamazlığa İsyan Ettirdi

Bazen bazı şeyleri o konunun yokluğunu bilmeyenlere anlatmanın ne kadar zor olduğunu bir Twitter (X) kullanıcısı komşusu ile arasında geçen diyalog sayesinde kanıtladı.

Ev almayı rasyonel bir biçimde hayal edebilen kaç kişi kaldı?

Bizden birkaç nesil öncesinde neredeyse gayet sıradan sayılabilecek ev almak günümüz şartlarında çoğumuz için pek de mümkün değil.

Bir Twitter kullanıcısı da komşusu ile ev almak hakkında yaptıkları konuşmada yokluk kavramını nasıl anlatamadığını anlatarak isyan etti.

twitter.com

👇

twitter.com

Bu anının ardından diğer kullanıcılar da yokluğu anlatamadıkları kişilerle yaşadıkları anıları paylaştılar.

twitter.com

Ve çevrelerindeki insanlarla yaşadıkları anıları anlattılar.

twitter.com

👇

twitter.com

Zorunlu kaldığı halde bilgisayar bulamayan birine geçici olarak fiyat skalasında çok üstte bir bilgisayar önermek...

twitter.com

Yokluk kavramı herkes için farklı tabi.

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

"En kötü" ve "Moda" kelimeleri aynı cümlede mi?

twitter.com

Maalesef pek çoğumuz için durum bu.

twitter.com

Sizin de çevrenizde yok kavramını anlatamadığınız insanlar var mı?

Buyurun yorumlara.

twitter.com

İlginizi Çekebilir

Taksiciyle Eğlenen Gencin Anlattıkları Karşısında Kadınlar Kendi Hallerine İsyan Etti
Bakan Mehmet Şimşek'in Birden Fazla Evi Olanlara Vergi Açıklaması Astrolojik Olarak Yorumlandı
İstanbul Nişantaşı'nda 175 Milyon Liraya Satılan Dairenin Fiyatı Dudak Uçuklattı

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
YORUMLAR

Zengini geçtim bir zamanlar kafelere, yemeklere gittiğimizde durumu yok diye sürekli bir şeyler ismarladigim Allah in mali geçen geçmiş karşıma neden borcun var diyor. Babam kanser hastasıydı. Bakımı için devlet memurluğu isimden bile istifa etmek zorunda kaldım. Tedavisi için arabamı sattım, defalarca kredi çektim. Ama bu pek de etkilemez canım niye borcum varsa

Pasif Kullanıcı
25.12.2023

Arkafaşım diyememişsin içinden gelmemiş. Bunlar yaşanırken ortalıkta yoktu degil mi biraz tekrar güçlenince döndü degil mi ? Allah bir daha benzerini yaşatmasın inş.

Pasif Kullanıcı
25.12.2023

Empati yoksunlugu diyorum ben buna zenginlik ile alakası yok. Bütün insanlara has bir durum. Bazı insanlar bazı duyguları kuvvetli bazı duyguları daha az kuvvetli doguyorlar. Eğer zengin aileye dogduysan çogunlukla başka duygular beslendiği için pozitif duygular denebilir bunlara empati yeteneği çok hızlı köreliyor. Ama fakir ailede dogup empati duygun az olarak geliyorsan dünyaya negatif duygular sık yaşandıgı için empati burada gelişim gösteriyor.Bunları araştırırken hiç bir duygunun aç bırakılmaması gerektiğini öğrendim yıllar önce. O aç kalan duygular insanın sonu olabiliyor. bir insanla tanıştıktan sonra ilk beş dakikadan sonra empati var mı yok mu diye bakanlardanım. yoksa direk kaçıyorum.

Pasif Kullanıcı
25.12.2023

Seçim yapamadıgım, hayatımda olan insanlara da direk yüzlerine söylerim. içeriktekiler yoklugu bilmiyor degiller empati yapamıyorlar. insanlar birbirleri hakkında birşeylerden konuşmadan önce, kendi içlerinde bir provadan geçerler. Zaten insan o provada fark eder o konu konuşulmalı mı konuşulmamalı mı! Fark edemeyen insanlar kırar durur. ölene kadar böyle devam edecek bu. Bu yüzden bu insanlardan hayatınızda ne kadar az o kadar iyi.

26.12.2023

Yahu annem bunu fakir olmasına rağmen yapıyor. "Hadi ev alıyoruz" dedim. Okul bitti, kira ödemiyoruz, 3 kişi çalışıyoruz. Ama 200-300 peşinat var, peşinat denebilecek kadar bile değil. 2022'nin sonu. E bankalar da doğru düzgün kredi vermiyor. İstanbul'da en ucuz yer de Esenyurt. Esenyurt'ta, mahalle arasında bir eve giriştik. Aylık ödeme üçümüzün maaşına denk. Mesai yapıyoruz, ben haftanın 7 günü de çalışıyorum. Durup durup " Niye temiz bir yerden almadın, niye metro/metrobüse yakın bir yerden almadın, tekin değil, ulaşımı zor vs" diyor. Sanki milyoner. Kadına anlatamadım. Hala söylenir durur

26.12.2023

Bir de (konu ile bağdaşır mı emin değilim) zengin/fakir farketmeksizin bir tayfa var sinirlerimi bozan. "Ne kadar şanslısın, genç yaşta ev sahibi oldun" diyen tayfa. 1 yıl boyunca yere serdiğim yorganın üstünde uyumadım, hala daha pazar günleri bile çalışmıyormuşum gibi. Ne kadar da şanslıyım.

TÜM YORUMLARI OKU (12)