Bazen bazı şeyleri o konunun yokluğunu bilmeyenlere anlatmanın ne kadar zor olduğunu bir Twitter (X) kullanıcısı komşusu ile arasında geçen diyalog sayesinde kanıtladı.
Bazen bazı şeyleri o konunun yokluğunu bilmeyenlere anlatmanın ne kadar zor olduğunu bir Twitter (X) kullanıcısı komşusu ile arasında geçen diyalog sayesinde kanıtladı.
Zengini geçtim bir zamanlar kafelere, yemeklere gittiğimizde durumu yok diye sürekli bir şeyler ismarladigim Allah in mali geçen geçmiş karşıma neden borcun var diyor. Babam kanser hastasıydı. Bakımı için devlet memurluğu isimden bile istifa etmek zorunda kaldım. Tedavisi için arabamı sattım, defalarca kredi çektim. Ama bu pek de etkilemez canım niye borcum varsa
Empati yoksunlugu diyorum ben buna zenginlik ile alakası yok. Bütün insanlara has bir durum. Bazı insanlar bazı duyguları kuvvetli bazı duyguları daha az kuvvetli doguyorlar. Eğer zengin aileye dogduysan çogunlukla başka duygular beslendiği için pozitif duygular denebilir bunlara empati yeteneği çok hızlı köreliyor. Ama fakir ailede dogup empati duygun az olarak geliyorsan dünyaya negatif duygular sık yaşandıgı için empati burada gelişim gösteriyor.Bunları araştırırken hiç bir duygunun aç bırakılmaması gerektiğini öğrendim yıllar önce. O aç kalan duygular insanın sonu olabiliyor. bir insanla tanıştıktan sonra ilk beş dakikadan sonra empati var mı yok mu diye bakanlardanım. yoksa direk kaçıyorum.
Yahu annem bunu fakir olmasına rağmen yapıyor. "Hadi ev alıyoruz" dedim. Okul bitti, kira ödemiyoruz, 3 kişi çalışıyoruz. Ama 200-300 peşinat var, peşinat denebilecek kadar bile değil. 2022'nin sonu. E bankalar da doğru düzgün kredi vermiyor. İstanbul'da en ucuz yer de Esenyurt. Esenyurt'ta, mahalle arasında bir eve giriştik. Aylık ödeme üçümüzün maaşına denk. Mesai yapıyoruz, ben haftanın 7 günü de çalışıyorum. Durup durup " Niye temiz bir yerden almadın, niye metro/metrobüse yakın bir yerden almadın, tekin değil, ulaşımı zor vs" diyor. Sanki milyoner. Kadına anlatamadım. Hala söylenir durur