Zelenski: 'Savaş Tecrübesi Olan Ukraynalı Mahkumlar Serbest Bırakılacak'

Rusya'nın Ukrayna işgali 5. gününe girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkede askeri deneyime sahip mahkumların serbest bırakılacağını açıkladı.

Zelenski, askeri deneyimi olan mahkumların Rusya'ya karşı savaşmaya hazır olmaları halinde serbest bırakılacağını ve silahlandırılacağını duyurdu.

Sosyal medyada paylaştığı video mesajında Rus askerlere de seslenen Ukrayna lideri, “Hayatınızı kurtarmak için buradan gidin” dedi.

Ülkede şu ana kadar çatışmalarda yaklaşık 4500 Rus askerinin öldüğünü söyleyen Zelenski, Rus işgalinin ilk 4 gününde 16 çocuğun hayatını kaybettiğini, 45 çocuğun da yaralandığını ifade etti.

Zelenski, Avrupa Birliği'ne de hızlandırılmış özel prosedürle Ukrayna'yı hemen üyeliğe kabul etme çağrısı yaparak “Amacımız tüm Avrupalılarla birlikte olmak, en önemlisi ise eşit olmaktır. Bunun adil olduğuna eminim. Bunu hakkettiğimize eminim” dedi.

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
28.02.2022

Adam arkasına halkı alıyor, akıllıca.

28.02.2022

Artık savaş kanunları geçerli sözünü hatırlattı nedense...

28.02.2022

adamın savaşacak askere ihtiyacı var dünya kadar silah var ama kullanabilen yok. avrupa ve abd ırkçı neo-nazileri yollayayım sana savaşsınlar diyor :D o değil bu adam yahudi neo-nazilerle savaş kazanınca ilk hedefe kendisi gelir. avrupa çok fena sattı bu adamı asker gönderin demiyor artık avrupa birliğine alın artık diyor.

28.02.2022

Neo-naziler dünyanın büyük bir problemi. Eğer yanlış değilse bir yerde okumuştum yabancı ülkelerden gelecek asker ( gönüllü ) için bir tabur kurulacağını okudum kendi kafalarına sıkarlar bu şekilde. Oldu bitti savaşı kazandın ülkeni savundun sonrasında bu tabur çıkmaz ise bir de bunlarla uğraşırsın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ