Zelda Oynayamayanlar İçin: Zelda Benzeri En İyi Oyunlar

The Legend of Zelda serisi son dönemlerin en revaçta olan oyun serilerinden birisi konumunda. Tek eksisi ise sadece Nintendo Switch üzerinden oynanabiliyor olması. Ülkemizdeki fiyatları akla getirdiğimiz zaman halen daha Zelda serisine girişememiş birçok oyuncu olduğunun farkındayız. 

Bu listemizde sizlere Zelda benzeri olan ve tercih edebileceğiniz en iyi alternatifleri sıralıyoruz;

10. Kena: Bridge of Spirits

Kendini 'Ruh Rehberi' olarak adlandıran Kena karakteri ile maceradan maceraya koşmaya hazır olun. Kena: Bridge of Spirits, içerisinde yer alan bulmaca ve parkur mekanikleri sayesinde Zelda oyunlarına bir hayli benziyor. Aynı zamanda içerisinde aksiyon da bulunuyor ve yer yer boss savaşları da karşımıza çıkabiliyor.

9. Pine

Pine, insanlığın besin zincirinde en altta yer aldığı ve bu yüzden hayatta kalmalarının epey zorlaştığı bir evrende geçiyor. Açık dünya içerisinde bolca keşif elementleri barındıran oyun, Zelda serisine mekanik anlamda benzerliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

8. Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas

Eski krallık Arcadia'nın gizemlerini çözmek için yola çıkacağınız Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas içerisinde bolca keşif yapacak, yeni yetenekler öğrenecek ve savaş becerilerinizi geliştireceksiniz. Uzun bir oynanış temeli sunduğunu belirtelim.

7. Hob

Tehlike altında olan bir gezegeni kurtarmak sizin elinize kalıyor. Hob içerisinde bol bol düşman kesecek, farklı bulmacalar çözecek ve bu gezegeni iyileştirmeye çalışacaksınız. Aynı zamanda terk edilmiş bazı harabelerin içerisinde de sizi farklı sürprizler bekliyor olacak.

6. Yonder: The Cloud Catcher Chronicles

Gemea adındaki bir dünyada geçen Yonder: The Cloud Catcher Chronicles, çok rahatlatıcı ve bir o kadar da dinlendirici bir Zelda kopyası olarak anılıyor. Kısmi bir açık dünya içerisinde keşfedilebilecek bir ton içeriğin olduğu yapımda, aynı zamanda bir çiftlik sahibi bile olabiliyorsunuz.

5. Sable

Oldukça ilginç bir görselliğe sahip olan Sable, büyüleyici manzaralar ve bir o kadar ıssız çöllerle kaplı bir kıtada dolaşıp keşif yapmanızı istiyor. Bazı yerlerde antik kalıntıları araştırırken, bazı yerlerde ise uzaylı araçlarını kontrol etmeniz gerekiyor. Resmen ortaya karışık bir oyun yapmışlar!

4. Sonic Frontiers

Zelda gibi ama Sonic'li olanı! Sonic Frontiers, kocaman bir açık dünya içerisinde harika müzikler eşliğinde keşif yaptığınız ve ikonikleşmiş Sonic evreninden bir sürü karakter ile iletişime geçtiğiniz bir oyun. Dünyası içerisinde bir saniye bile yavaşlamak yok diyenler el kaldırsın!

3. Immortals Fenyx Rising

Tam bir Zelda klonu olarak adlandırabileceğimiz Immortals Fenyx Rising, Ubisoft'un yeni çıkardığı oyunlardan bir tanesi. Yunan Mitolojisinde geçen bu oyunda bulmacalar, platformlar ve dolu bir açık dünya sizleri bekliyor olacak.

2. Genshin Impact

The Legend of Zelda: Breath of the Wild ile aynı macera ve oynanış hissine sahip olduğu söylenen Genshin Impact, aynı zamanda oynaması ücretsiz olan listedeki tek oyun konumunda. Açık dünyası içerisinde yapılabilecek tonlarca şey olduğunu da belirtelim.

1. The Elder Scrolls V: Skyrim

Görsel açıdan belki de Zelda serisine en uzak oyun olan The Elder Scrolls V: Skyrim, aslında içerik açısından en çok benzeyen oyun olarak tanımlanabilir. Bitmek bilmeyen görevleri, açık dünyasında karşınıza çıkan aktiviteler ve azalmayan aksiyon dolu oynanışıyla listenin kesinlikle zirvesinde yer almayı hak ediyor.

İlginizi Çekebilir

Diablo 4 İnceleme Dosyası: Cehennemin Kapıları Ardına Dek Açık
Sevimli Dostlarımız Her Yerde: En İyi Evcil Hayvan Simülasyonları
Tam Bir RPG: Stardew Valley Oynarken Bilmeniz Gerekenler

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası