Zeki Müren'in bu röportajdan ne kadar rahatsız olduğunu verdiği cevaplardan anlayabilirsiniz.
Zeki Müren'in bu röportajdan ne kadar rahatsız olduğunu verdiği cevaplardan anlayabilirsiniz.
'Elbette çok ilginç anılar kaldı ama beni halâ rahatsız eden birini anlatayım. Büyük saygı beslediğim Zeki Müren'le evinde röportaj yapıyorduk. Planım ona ilk kez ‘Evet ben eşcinselim' diye itiraf ettirmekti. Ancak bu konuda sorduğum bütün soruları ustaca yanıtlarla geçiştirdi. Şimdi aradan yıllar geçti ve ben o ısrarım nedeniyle pişmanım. Zeki Müren'in ruhundan özür diliyorum.'
Röportajın bir kısmı şöyle:
- Her normal insan gibi kadınlarla kadınlarla ilişkilerim, aşklarım oldu. Hatta bir modacı hanım benden bebek aldırttı. İlgim oluyordu efendim.
- Sizin eşcinsel olduğunuz çok yaygın bir şekilde söyleniyor efendim. Bu konuda ne diyorsunuz?
- Valla Alain Delon, Marlon Brando için bile söyleniyor. Kimse kimseyi yatak odasında göremez ki!
- Ben cevabımı verdim efendim. Her meşhur sanatçı için, hatta bazı siyasi dünya büyükleri için bile bu laflar çıkmıştır. Yani dediğim gibi... Bunlar dört duvar arasında kalması gereken olaylardır. Ben hayatımı normal görüyorum.
- Efendim, siz çok ünlü bir Zeki Mürensiniz. Şu soruya biraz daha açık cevap verseniz?
- Şimdi efendim, insanlar vardır kaba yaradılışlıdır, insanlar vardır ince yaradılışlıdır. Ben ilkokuldan beri kendimi hep şarkı söylerken hatırlıyorum. Diğer arkadaşlarım çember çevirip çelik çomak oynarlardı. Mesela onların telden arabaları, otobüsleri vardı. Ben bebeklerle oynardım. Bu eşcinsel olmak demek değildir. İnce ruhlu, zarif insan olmak demektir. Bunun erkeklikle, kadınlıkla ilgisi yoktur.
- Katiyetle yalan. Bilakis erkeklik gücü iddialı olarak en üst sayılanlardan daha üst olduğumu her an ispata hazırım.
- Yani normal seks gücüne sahip bir erkek olduğunuzu mu söylüyorsunuz?
- Hatta iddialıyım efendim.
- Evet doğru
- Bu arada erkeklerden de hoşlandığınız, erkeklerle de birlikte olduğunuz söyleniyor.
- Söyleniyor. Fakat kimse kimseyi yatak odasında görmüyor.
- Kadınların yanında, seksüel yaşamınızda erkekler de olmadı mı?
- İleri giderek olmadı, platonik olarak oldu.
- Ben bütün güzellikleri severim. Kuşun da güzelini, kedinin de, kadının da, erkeğin de...
- Kuşkusuz güzel olan her şey sevilmeye değer. Ama ben herkesin konuştuğundan söz ediyorum.
- Anlıyorum halkın konuştuğunuz.
- Erkekle platonik olarak oldu. Kadınlarla hakiki temas oldu. Hakkımda söylenenlerin hepsi doğru değildir. Meşhur olan herkese kadınsa lezbiyen, erkekse homoseksüel denir.
- Yani seks yaşamınıza erkek girmedi mi?
- Seks olarak erkek girmedi. Beğendiğim arkadaşlarım olmuştur. Hani 'mahbubu perest' diye bir tabir vardır, Saray devrinden gelir. Ben güzel insanı severim. Ben güzel olan her şeyi severim.
- Zeki Müren ince ruhlu bir sanatçıdır.
Yani yazılanların ortasına kadar anca okuyabildim..cidden bu ''gazetecilik'' denilen meslek bankacılık gibi avukatlık gibi şeytani bi meslek türü,cidden midem bulandı bu aşağılık işten işlerden kusasım geliyor...Herşeyden önce Zeki beyin dört duvar arasında kiminle ne yaptığı sadece KENDİNİ ilgilendirir seni beni ilgilendirmez,bunu dedikoducu kenar mahalle dilberleri gibi ''Gazetecilik'' yapıyoruz diyerek umuma sunmak ancak leş yiyen hayvanlara yakışacak bir davranış tarzıdır..Ruhundan özür dilemen çok şey değiştirdi evet eminim Zeki beyin bütün yaşadığı sinir harbi efendliğini koruma çabası depresyon anksiyete falan hepsi düzelmiştir..
O anlarda Zeki Müren, Emin Çölaşan'ı kırmamak, azarı resti çekip kovmamak için çok zor tutmuş olmalı kendini... Soruların içeriğinden sebep çok ince bir ipin üzerinde yürüdüğünü ve her cümlesinin her tepkisinin en ufak mimiğinin bile aleyhinde yazılıp çizilebileceğinin farkında olarak sabırla sukütla cevaplamış. Kendi kostümlerini tasarlayıp diken, resim yapan, T formda sahnenin öncüsü olan, gençliğinde çok çok iyi bir öğrenci ve asker olan insana sorulanlara bakın... İlk kez eşcinsel olduğunu itiraf ettirme çabasıymış... Ne için tabii ki para! İnsanın herhangi bi mesleği yaparken tek motivasyonu para olunca böyle sığ böyle vizyonu dar ve vicdanı kör oluyor işte!
Devamlı başkasının yatak odasını hayal etmek nasıl bir hastalık?