Zeki Müren'in Tasarladığı Halılar İtalya'da 3800 Euro'ya Satılıyor

'Sanat Güneşi'miz Zeki Müren'in 1960 yılında tasarladığı halılar İtalya'da 3800 eurodan satışa çıktı. 

Kaynak

2 Ocak 1931 yılında dünyaya gelen Zeki Müren, sesiyle ve karakteriyle gönüllere taht kurdu. Sanat Güneşi olarak anılan Müren, 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

24 Eylül 1996 yılında İzmir'de yaşamını yitiren Müren, müzik yaşantısına altı yüzü aşkın plak ve kaset sığdırdı; üç yüzü aşkın şarkı besteledi.

Müzik kariyeriyle tanınan Zeki Müren aslında tasarımcı... Üniversitede aldığı eğitimin ardından müziğin yanı sıra diğer sanat dallarına da ağırlık veren Müren, tasarımlar da gerçekleştirdi.

Zeki Müren aslında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden Yüksek Süsleme Bölümü mezunu. Üniversite eğitimin ardından tasarımlarını pek çok kez sergileme fırsatı da buldu. Müzik kariyerine ise Bursa'da İzzet Gerçeker'den aldığı solfej ve usul dersleriyle başladı. Sonraki yıllarda ise müzik eğitimine devam etti; pek çok usta isimden dersler aldı.

Tasarım kariyerini de bırakmayan Sanat Güneşi, 1960'lı yıllarda Isparta'da 12 halı tasarladı. Bu halıları Isparta'da tezgahlarda dokudu.

Zeki Müren'in 28'inci ölüm yıldönümünde İtalya'nın 'sanat şehri' olarak bilinen Floransa'da sürpriz bir görüntü geldi. Dünyaca ünlü markaların yer aldığı Via Maggio caddesi üzerindeki bir mağazada Zeki Müren'in tasarladığı halılar vitrini süslüyor.

Mağazada sanatçının 6-7 parça tasarımı yer alıyor. Halıların bir tanesinin ise 3800 eurodan (yaklaşık 144 bin TL) satıldığı görülüyor.

İlginizi Çekebilir

Zeki Müren'in Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilinmeyen Yönleri ve Çok Konuşulan Anları
Osmanlı Padişahlarının Burçlarını Öğrenmeye Hazır mısınız? Padişahların Burçlarını İnceliyoruz
KBB Doktorlarının Kulak Sağlığını Korumak İçin Asla Yapmadığı 5 Şey!

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!