Zehirleniyoruz! Kanalizasyon Atığı, Resmi Plakalı Vidanjörle Dereye Boşaltıldı

Geçtiğimiz her gün tabiata karşı yapılan kıyımdan yeni ve düşündürücü görüntüler geliyor. Kırklareli'nde İl Özel İdaresi'ne ait resmi plakalı bir vidanjörün de Mutlu Deresi'ne kanalizasyon atıklarını boşalttığı tespit edildi. 

Vidanjörün atıkları boşaltma anı bölgede hayvancılık yapan kişiler tarafından kaydedildi. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Köylülerin aktardığı bilgiye göre, resmi plakalı vidanjör tam 8 defa atıkları dereye boşalttı.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, çevre dernekleri üyeleri, derede hayvanların sulandığını belirterek, kanalizasyon atıklarının, tüm canlıların sağlığını tehdit edeceğini vurguladı.

İsyan ettiler: 'Bu kasten mi yapılıyor, kim göz yumuyor?'

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Özel İdaresi'ne ait vidanjörden dereye atık bırakılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

'Foseptikten atıkları çekip, dereye akıtması açık bir suçtur.'

Vali Bilgin, doğanın kirletilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek, 'Dupnisa Mağarası'na foseptik yapmamızdaki amaç, dereyi kirletmemek. Kamu görevlisi olarak böyle bir talimat vermememize rağmen gidip, ilgili kişinin foseptikten atıkları çekip, dereye akıtması açık bir suçtur. Devletin parası da israf edilmektedir. Böyle bir şey olamaz. Çevreye zarar vermek açıkça budur. İlgili kişi hakkında soruşturma başlatıldı' dedi.

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
16.08.2018

durum öncelikle araştırılmalı iyi niyet olmadığı aşikar. bu konu ile ilgili biraz bilgilendirme yapayım size. kaç tane belediyenin arıtma tesisi var büyükşehirlerde büyük ilçelerde ancak. 81 ilin belki binlerce belediyesinin çoğunun yapılmış olan arıtma tesisi çalışmıyor arkadaşlar. arıtılmadan bu sular zaten derelere devlet eliyle veriliyor. bunun bu şekilde yapılmış olması ekstra sorun var izlenimi yaratmasın. çalıştığım işletmenin arıtma tesisinde 2 ayda bir analiz yaptırıyorum yaklaşık 15 16 parametreye bakılıyor bi tanesi yüksek çıkmış il çevre 1 ay süre vermiş düzeltin diye 40 kmlik yolda yazı bana bir ay sonra geliyor ve süre zaten bitmiş.keza bazı sorunlar 1 ayda düzeltilmez. yatırım yapılması lazım arıtma tesisi öyle ha diyince düzene giren bi sistem de değil özellikle biyolojik artıma en az 2 -3 ay lazım. bu durumda devlet kendi eliyle sizi suça teşvik ediyor. Allahtan büyük bir işletme olduğu için raporlar elimize gelir gelemez en kısa sürede yatırımı yapmaya başlamıştık 100 binlik yatırım ile 2 aya kalmaz sorunu çözdük. kaldı ki arıtma tesisi zorunlulu olmadığı halde benim işletmemde tesis varken koskoca belediye arıtma tesisini çalıştırmıyor. devlet kendisi ne ki işletmelerden ne bekliyor. cidden bir cok ülkeye göre muazzam mevzuatlar var ama mevzuata adam gibi uygulatan yokki

16.08.2018

of usendim yhaaaa

16.08.2018

Soruşturma açılması dereyi temizlemez, o adama o dereyi ve çevresini kendi elleriyle tek başına eşşşşek gibi temizletmek lazım

Pasif Kullanıcı
17.08.2018

kanunlar keşke öyle işleseydi

16.08.2018

balıkesirin akçay beldesinde bu haber yaptığınız olay yıllarca yapılmakta. tüm şikayetlere uyarılara kulak asılmaksızın. akçay denizinde millet foseptik suyuyla deniz suyunun karıştığı alanda denize giriyor. daha detaya gireyim rock festivalinin yapıldığı alan deniz görünümlü foseptik arkadaşlar

16.08.2018

kesinlikle katılıyorum akçayda altyapı yok o kadar piski su hiç girmemiştim gittiğimde denizin kenarında durdum.

TÜM YORUMLARI OKU (23)