Zayıflamak İçin İçtiği Bitki Çayları Sonu Oluyordu: Karaciğer Yetmezliği Nedeniyle Komaya Girdi

Aksaray'da yaşayan 24 yaşındaki Büşra K., zayıflamak isterken canından oluyordu. Zayıflamak için sık sık poşetli bitki çayı tüketen Büşra, bir süre sonra karaciğer yetmezliği nedeniyle komaya girdi. Genç kadın karaciğer nakliyle yaşama tutundu.

Zayıflamak için içtiği bitki çayları karaciğerinden etti.

Aksaray'da yaşayan Büşra K., zayıflamak için poşetli bitki çayları tüketmeye başladı.İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

 Günlük 4 fincana kadar bitki çayı içen ve aynı zamanda ağrı kesici ilaçlar da kullanan Büşra K'nin bir süre sonra ellerinde kırmızı benekler oluştu. Belirtiler bununla da kalmadı ve beneklere eklem ağrıları da eklendi.

Durumunun daha da kötüleşen Büşra K., karaciğer yetmezliği nedeniyle komaya girdi. İlk müdahalesi Aksaray'da yapıldı, durumu ağırlaşınca Antalya'ya sevk edildi.

Sarılık değerlerinin ciddi şekilde arttığı tespit edildi. Bunun üzerine ulusal acil organ bekleme listesine alındı.

24 saat içinde uygun donör bulunan ve karaciğer nakli yapılan Büşra K, 'Sosyal medyada bazı diyetisyenleri takip ediyordum onlar da öğünlere ekliyorlardı ben de iyi geldiğini düşünüyordum kendi vücuduma ama kötü geliyormuş tabi' dedi. 

Konuya ilişkin konuşan Prof. Dr. Asif Aslaner, 'Hastamız biraz hafif kilolu olduğundan dolayı ya da takip ettiği diyetisyenlerin önerileri doğrultusunda kullanmış olduğu bitkisel ilaçlar çaylar, onların neticesinde karaciğeri çok zarar gördü ve bu masum gibi gördüğümüz bir çay karaciğer nakliyle sonuçlandı' diye belirtti.

İşte doktorun açıklaması:

Yeni Akit'in Önü Karıştı: Siyah Çelenk Bırakmak İsteyen Eylemcilere Polis Müdahalesi
Ekrem İmamoğlu'ndan Beklenmedik Duruşma Kararı "Duruşma Yeri 24 Saat Kala Değiştirildi"
ABD'den Sınır Dışı Edilenlerin Yeni Adresi Belli Oldu: 50 Göçmen Kosova’ya Geçici Olarak Yerleştirilecek
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Sahte İsimle 7 Kitap Yazıp Konferanslar Veren Sosyal Medya Fenomeni Cinayet Hükümlüsü Çıktı
Avrupa'nın En Büyük "Fiyaskosu": 1 Milyar Euroluk Dev Havalimanı Çürümeye Terk Edildi
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu