Zaporijya Nükleer Santrali Nerede? Zaporijya'da Çıkan Yangında Son Durum: Çekirdekler Zarar Gördü mü?

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşta korkulan oldu. Ukrayna’da bulunan ve Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya'da dün akşam yaşanan çatışmalar sonrasında yangın çıktı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da “Rus ordusu nükleer tesise her yönden ateş açıyor. Yangın çıktı. Bir patlama gerçekleşirse Çernobil’in 10 katı büyüklükte olacak. Rusya derhal ateşi kesmeli, itfaiyelere izin vermeli” açıklamasında bulundu. Tüm dünyanın dikkat kesildiği Zaporijya nükleer santralinin nerede olduğu araştırılıyor. İşte Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya için bilinmesi gerekenler ve son durum…

Rus askeri güçlerinin Ukrayna’daki saldırıları devam ediyor. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş 9. gününe girerken, dün gece ise korku dolu anlar yaşandı. Ukraynalı yetkililer, Zaporijya Nükleer Santrali’nde Rus güçlerinin açtığı ateş sonrası yangın çıktığını açıkladı.

Zaporijya'da Son Durum Ne?

Ukrayna’da dün gece yangın çıkan Zaporizhia nükleer santralinde güvenliğin sağlandığı açıklandı.

Yerel yönetici Aleksandr Starukh Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda santral yönetimiyle görüştüğünü ve güvenliğin sağlandığını öğrendiğini aktardı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı da Ukrayna yönetiminin kendilerine ilettiği bilgiye göre santraldeki ana ekipmanların işlemeye devam ettiğini duyurdu.

Zaporijya'da Nükleer Santrali Nerede?

Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın en büyük 10 nükleer santralinden biri olarak biliniyor.

Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde ülkenin kuzeyindeki Rus güçleri Çernobil Nükleer Santrali'nin kontrolünü ele geçirmişti.

Ülkedeki 4 tesiste 15 faal nükleer reaktöre sahip olan Ukrayna, kullanılan elektriğinin yaklaşık yarısını bu santrallerden sağlıyor.

Zaporizhzhia Nükleer Santrali, Dinyeper Nehri'nin sol kıyısında, Kakhovka Rezervuarı yakınında bulunan Enerhodar kentine bulunmaktadır.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Rusya-Ukrayna Heyetlerinin İkinci Görüşmesi Sona Erdi: İnsani Koridor Bölgelerinde Ateşkes Olacak

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?