Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak? 2022 Zamlı Emekli Maaşları Hangi Gün Yatacak?

2022 yılına girilmesiyle birlikte gelen zam haberleri sonrası vatandaşlar maaşların ne zaman yatacağını merak etmeye başladı. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zam sonrası ödeme günlerinin değişmesi 'zamlı maaşlar ne zaman yatacak?' sorusunun araştırılmasına sebep oldu. 1 Ocak 2022 itibariyle emekli maaşlarının ödeme günlerinin cumartesi ve pazar günü ile resmi tatil günlerine rastlaması durumunda maaşlar aynı günde yatırılacak. Peki zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak? Zamlı emekli maaşları hangi gün yatacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı sonrası emekli ve memur maaşlarına gelen zammı açıklaması sonrası vatandaşlar araştırmalarına başladı. 2022 yılına girilmesi ile birlikte zamlı maaşların ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Peki 2022 zamlı maaşları ne zaman yatacak? Zamlı maaşlar hangi gün yatacak? İşte detaylar...

2022 Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Emekli ve çalışanların zamlı maaşların yatırılacağı tarih netlik kazandı. Memurların, sözleşmelilerin, geçici personel ve memur emeklilerinin zamlı maaş, aylık ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacağı duyuruldu. Memur emeklileri aynı zamanda ilave yüzde 2.5'luk zamdan yararlanacak.

SSK emeklilerine zamlı maaşları 17-26 Ocak tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklilerine de 25-28 Ocak tarihleri arasında yatırılacak.

Gazete Duvar'da yayınlanan habere göre 1 Ocak itibariyle emekli maaşlarının ödeme günlerinin cumartesi ve pazar günü ile resmi tatil günlerine rastlaması halinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı açıklandı. Maaş, ödeme gününde yani zamanında ödenecek, böylece tatil günlerinde de ödeme yapılmaya devam edilecek. Bu uygulama ile birlikte özellikle bayramlarda maaşların öne çekilmesi uygulaması rafa kaldırılacak.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi