Reuters'a bilgi veren yetkili, 1 Ocak'ta yayımlanan kararname ile alkol ve sigaradaki vergi artışından bütçeye 3 milyar lira, cep telefonlarındaki vergi artışından ise 300 milyon lira gelir elde edileceğini kaydetti.
Hükümet tüm alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarı yüzde 12-15 arasında artırırken, tütün ürünlerinde asgari maktu vergi yüzde 5, maktu vergi ise yüzde 25 oranında artırdı.
Aynı kararname ile cep telefonlarında adet başına uygulanan 120 liralık vergi de 160 liraya yükseltildi.
Aynı yetkili, bu kararnameden farklı olarak köprü ve otoyol geçişlerine yapılan zamdan da bütçeye 300 milyon liralık gelir elde edileceğini söyledi.
Karayolları Genel Müdürlüğü, 3 Ocak'tan itibaren köprü ve otoyol geçişlerine zam yapıldığını açıklamıştı. Bu kararla İstanbul'da köprü geçiş ücreti otomobiller için 50 kuruş artışla 4,75 liraya yükseltildi.
Yetkili, 'Bu kararlarla birlikte 2016 yılı bütçesine 3,6 milyar liralık bir kaynak giriş sağlanmış oldu' dedi.
Gtünüze girsin bu zamlar. Hem hükümetin, hem de onlara oy verenlerin..
pazarlama şirketi gibi devlet yönetiliyor.yakında bir saray daha açıp iyice büyük devlet olduğumuzu gösteririz herkese !!!
Devletin kasası demesek şuna!!! Ayrıca ekonomiden müthiş anlayan sayın ezberci yandaşlara da şu ekonomik verileri tekrar hatırlatmakta fayda var.Bu vaatleri CHP den alıp kopyaladıkları ve kendi fikirleri gibi sundukları kasım seçiminde "kaynak yok diyordunuz, şimdi nereden buldunuz kaynağı" diye soranlara cevapları "bu vaatlerin karşılanması mevcut milli gelirin %1 ine tekabül eder" diyenler aynı kişilerdi.Boşuna şimdi vaatlere karşılık elbette bu zamlar olacaktı diye abuk subuk laflar etmeyin.1300 TL asgari ücret AGİ dahil 1300 TL oldu.Geçmiş geçmiş deyip yine ezberciliğinizi konuşturduğunuz o geçmişle ilgili en önemli kriterlerden biri sahte enflasyon rakamları açıklanmadı bu ülkede.İnsanların gelirine en minimum artış yapılırken %3-10 arası ,giderler %25-200 arası arttı bu muhteşem ekonomi yönetimini bilenler sayesinde.Yılda 2 kere ücret artış zammı yapılırken sessiz sedasız bu süreç yok oldu.Geçmiş hükümetler Kore savaşı,Kıbrıs barış harekatı gibi büyük olaylar yaşarken bile büyüme hızı Türkiye ortalamasının altına düşmemiş iken , 2002 ve 2015 arası büyüme hızı ülkenin Cumhuriyet tarihi boyunca % 5 olan ortalamasının altına düşmüş %4.8 olmuş.