'Zamansız ve Zevzekçe' Bulundu: ABD Büyükelçiliği’nin Nihat Erim Paylaşımı Tartışılıyor...

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, dün Twitter hesabından 1971-1972 yıllarında Türkiye Başbakanlığı görevinde bulunan ve Türkiye’nin suikasta uğrayarak öldürülen tek başbakanı olan Nihat Erim’in, dönemin ABD Başkanı Richard Nixon’la yaptığı görüşmeden bir fotoğraf paylaştı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ABD’nin, bu tweet ile Türkiye’ye mesaj vermeye çalıştığını savundu. Başbakan Binali Yıldırım ise paylaşımı 'zevzeklik' olarak değerlendirdi. 

Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabı, her perşembe dünya genelinde  #tbt etiketiyle eski fotoğraflar paylaşıyor.

Dün ise 19 Temmuz 1980’de suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Türkiye’nin eski başbakanlarından Nihat Erim’in fotoğrafını #TürkAmerikanDostluğu etiketini kullanarak paylaştı.

Nihat Erim’in ABD Başkanı’yla yaptığı görüşme 19 Mart 1971 tarihinde gerçekleşmişti. Erim’in ABD ziyaretinin yıl dönümü olmadığı için yapılan paylaşım ilginç bulundu ve ardından tartışma yarattı.

19 Temmuz 1980 tarihinde gerçekleştirilen Nihat Erim Suikasti, 12 Eylül darbesine giden süreçte önemli dönemeçlerden biri olarak değerlendiriliyor.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ABD’nin, bu tweet ile Türkiye’ye bir mesaj vermeye çalıştığını savundu.

Ancak öyle olmadığını düşünenler de vardı 👇

Irak’a gitmeden önce gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, basın mensuplarının konuya ilişkin sorusu üzerine şöyle konuştu:

'Duydum. Nereden aklına gelmiş giderayak? Sormak lazım kendisine... Ben de bir alaka kuramadım. Herhangi bir mesajı yoksa zevzeklik yapmış.'

ABD'den açıklama: 'Amacımız Türkiye-ABD ilişkilerinin uzun ve dayanaklı dostluğuna dikkat çekmek'

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan ilgili paylaşım:

Fotoğraf paylaşımının her perşembe günü yapıldığı, projenin amacının Türkiye-ABD ilişkilerinin uzun ve dayanaklı dostluğuna dikkat çekmek olduğu belirtilip paylaşımların bundan sonra da devam edeceği açıklandı.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
06.01.2017

Erdoğan ABD ile ipleri kopardı, bunun sonucunda ABD'nin sakallı askerleri IŞID saldırı üstüne saldırı yapıyor ülkemize, en son REİNA saldırısı ile ilgili spekülasyonlar devam ediyor. Amerika vatandaşı olan kişinin içeride muhakkak birşeyler çevirdiği kesin. Kesin olduğunu şu şekilde söyleyebiliyorum : Hükumet, Reina saldırısından sonra ABD'nin ortadoğudaki en önemli üssü olan incirliği kapatabiliriz mesajı verdi, yani bir nevi REİNA'da artık ne olduysa açık bir şekilde misilleme yaptı. ABD'de bu fotoğrafla tekrar bir misilleme yaptı. ABD ile ipler kopuyor, Rusya ile sağlamlaşıyor. Fakat bizim gibi çok önemli bir konuma sahip ülkenin, denge politikası izlemesi her zaman çıkarlarımız için önemlidir. Fakat hükumetimiz denge politikasından daha çok yanlı bir politika izliyor. Bu sebepten ötürü de ülkemiz bir türlü gerekli refah seviyesine ulaşamıyor. Yanlış siyaset gün ve gün bizi karanlığa çekiyor.

06.01.2017

Mesaj gayet net değil mi arkadaslar? Abd Ilişkilerimizi güçlendirip yanında yer almazsak ileride zamanında yaşanmış benzer senaryolar yaşanabilir diyor!! Benim görüşüm bu şekilde.. Dikkatle bakın turk-amerikan dostluğu vurgulanmış!!

06.01.2017

Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü??? Biz durduk yere Kennedy paylaşıyo muyuz aq!!! Kesin var bi çapanoğlu...

TÜM YORUMLARI OKU (29)