Zaman ve Enerji Tasarrufunuzu Zirveye Çıkaracak 12 Hayat Kurtaran Öneri!

Günlük hayatta karşılaştığımız bazı küçük zorluklar kendimize ayırmamız gereken zamanı bizden çalabiliyor. Bu yüzden hayatınızı kurtaracak hileler gününüzü güzelleştirebilir. Mesela şarjlı diş fırçasıyla dişinizi fırçalamak dışında neler yapacağınızı tahmin bile edemezsiniz!

1. Etiketleri çıkarmak artık çok kolay

Kavanozların üstündeki fiyat etiketlerini ve marka isimlerini çıkarmak çoğu zaman bizi çıldırtabilir. Bir dahaki sefere saç kurutma makinesini deneyin!

2. Muzlarınız hep taze kalsın

Muzlarınız çürümeden daha çok dayanabilsin diye alüminyum folyoyla resimdeki gibi sarabilirsiniz.

3. Kopmayan şarj kabloları

Şarj kablolarımızın sürekli olarak kopması hem ruh sağlımız hem cüzdanımız için zararlı olabiliyor. Eski bir kalemden kolaylıkla çıkarabileceğimiz yay ile kopmayan şarj kabloları hayal olmaktan çıkıyor.

4. Isıtıldığında kurumayan pizzalar

Bazen tek zevkimiz dünden kalan bir dilim pizza olabiliyor. Ama mikrodalgada ısıttığımız zaman kuruyor ve o dilimi yemek işkence haline geliyor. Bir dahaki sefere pizzanızı ısıtırken yanına bir bardak su koymayı deneyin!

5. Şaşı olmadan iğneye ip geçirmenin yolu

Şimdiye kadar yanlış yapmışız iğneye ip geçirmenin çok daha kolay bir yolu varmış. İpi avuç içinize düz bir şekilde koyun. Daha sonra iğnenin başını ipin üstünde sağa ve sola döndürmeye başlayın. Ve işte şaşı olmadan ipi geçirdiniz!

6. Evcil hayvan tüyleri artık dert değil

Koltuklarınız ya da kıyafetleriniz kedi veya köpeğinizin tüyleriyle mi kaplı? Bunu artık dert etmenize gerek yok. Bulaşık eldivenine 2-3 damla silikon damlattıktan sonra bütün tüylerden kurtulmanız çok kolay olacak!

7. Şarjlı diş fırçasıyla kirlerden kurtulun

Fayans aralarına dolan kirler hep başımızı ağrıtmıştır. Kürdanlar ve kulak temizleme pamuklarıyla saatlerimizi alan temizlik yerine şarjlı diş fırçasını deneyin. Ne kadar kolay ve hızlı sonuç aldığınıza inanamayacaksınız!

8. Temiz duş başlıkları hayal değil

Duş başlığınızdak pas ve su izlerinden kurtulmak istiyorsanız yapacağınız tek şey sirke kullanmak. Bir poşete koyacağınız sirkeyi duş başlığınıza sarın ve bir gece bekletin. Uyandığınızda pas ve izden kurtulmuş olarak rahat bir duş alabilirsiniz!

9. Dağınık temizlik dolapları tarihe karışsın

Temizlik malzemelerimiz her an her yerde olabiliyor: mutfak dolapları, lavabonun altı, çamaşır makinesinin yanı vs. Ama artık bu dağınıklık problem değil. Kapı arkası ayakkabı askılığı kullanarak bütün temizlik malzemelerinizi tek bir yerde tutabilirsiniz!

10. Matkabınızın ucuna fırça takın

Özellikle banyo ve tuvalet temizliğinde harcadığımız enerji ve zamanı minimuma indirecek bir hile var. El matkabınızın ucuna takacağınız fırça ile kolayca ve zamandan tasarruf ederek temizlik yapabilirsiniz!

11. Sıvı sabunun içindeki legolar

Çocuğunuza elini yıkatmak da zorluk mu çekiyorsunuz? Sıvı sabunluğunuzun içine koyacağınız birkaç lego ile hem dikkatlerini çekebilir hem de eğlenerek ellerini yıkamalarını sağlayabilirsiniz!

12. Kovaya su doldurmak artık çok kolay

Küçük lavabolardan kovaya su doldurmak her zaman sinir bozucu olmuştur. Musluğun altına kovayı sığdırmak, o küçük musluktan suyun dolmasını beklemek.. Bunun yerine küçük bir faraş yardımıyla belinizi kırmadan kovaya rahatlıkla su doldurabilirsiniz. Suyun dolmasını beklerken kendinize bir çay koyun!

Öneriler hayat kurtardı değil mi?

Popüler İçerikler

Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
YORUMLAR
25.04.2018

gavur önerileri al türklere kakala. bıkmadınız amk sanki hepimiz elektrikli firça kullanıyoruz. hadi onu geçtim türk aile evinin en temel ev eşyası sarjli matkap zaten o yüzden tüm ülke olarak müthiş bir şekilde fayans araları temizleyecez bu gece

25.04.2018

aahahshhah sizde çamaşır makinesi, buzdolabı filan da yok galiba onları da gavurlar yapıyor. Çok komik ya şarjlı diş fırçası kullanınca gavur mu oluyoruz? Iphone yeni model çıkarınca koşa koşa almaya gidiliyor 5-6 bin tl para veriliyor ama daha sağlıklı daha temiz dişler için 100 tl çok geliyor. Gerçi zenginim diye geçinip dişini fırçalamayan insanlar var. Fırçala da diş fırçasıyla olsun misvakla olsun artık neyle olursa.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ