Zaman Var Olan Bir Şey Mi?

Zaman, fiziksel olarak var olan veya sadece zihnimizde var olan bir şey mi? Geçmişte mevsimden mevsime geçişler, gece ve gündüz izlenerek takvimler oluşturulmaya çalışıldı. Günümüzde de bunları kullanıyoruz. Peki zaman var olan bir şey mi?

Altyazı ayarlarından Türkçe altyazı seçeneğini seçmeyi unutmayın!

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
03.11.2018

Zamanı etraftaki değişim oluşturur. Mevsimler, büyümek, dünyanın dönmesi. Biz bunlara saat, ay, yıl diye ölçütler koyuyoruz sadece.

03.11.2018

Aslında dedikleri gibi tamamen entropi ile ilgili bir şey bence. Bilim adamı falan değilim ama entropi olmasa zaman da olmaz bence. Çünkü sürekli dağılan, parçalanan, sonu gelen şeyler var. Yaşlılık örneğin. Hiç yaşlanmasak hep yaşımızda kalsak, bizim için zaman stabil olacak. Ama bu sefer de çevremizdeki olaylar değişime girecek. Onlar da değişime girmese de zaman durmuş olacak. Bahsedilen şey de bu aslında. 29 kare film var. Bunları hareket ettirince video oluyor. Ancak hareket ettirmesek sadece bir görüntü. Belki de sadece bir görüntünün içerisindeyiz. Fakat hareket ettiriliyoruz. Ettirilmesek ne olur? Zaman durur mu?

04.11.2018

Gerçeğin çölüne hoşgeldin diyordu Morpheus.Gerçek kelimesini anladığımız zaman, zamanı ve uzayı anlayabileceğiz.Var olduğunu düşündüğümüz ortamdan bağımsız olabilirsek yeni ufuklara yelken açabileceğiz.

TÜM YORUMLARI OKU (7)