Zaman Tüneli: Yıllara Göre Makyaj Stilleri

Makyaj dünyası yenilenen ve her geçen gün güçlenen bir sektör. Özellikle 1920'li yıllardan bu yana makyaj dünyasında pek çok farklı yenilik söz konusu oldu. Peki, yıllar yıllar önce nasıl makyaj yapılıyordu merak ediyor musunuz? Ya da şimdiye kadar trend olan makyaj trendlerinden hangisi size daha uygun biliyor musunuz? Gelin, tüm bu soruların cevaplarını birlikte öğrenelim ve makyaj dünyasının yıllara göre stillerini birlikte keşfedelim! 

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

Tüm bu değişime inanamayacaksınız! 👇

  • Günümüzün en belirgin makyaj trendlerinden biri bildiğiniz gibi 'Siren Eyes' olarak adlandırılan çekik göz makyajı. 2020 yılının en belirgin görünümlerinden biri olan 'Siren Eyes' trendi, eyeliner ve far karışımı özel bir teknik ile kolayca uygulanabiliyor. 

  • Koyu renk far çeşitleri, yoğun maskara kullanımı ve hatta takma kirpik çeşitliliği... Evet, 2010 senesinin makyaj trendlerinden bahsediyoruz. Abartının ve şatafatın senesi 2010 kimine göre hala trendlerde yerini koruyor, bizden söylemesi!

  • Günümüze en yakın ve en ikonik makyaj trendleri bizce 2000'lı yıllardan başka bir dönem değil. Yoğun mavi far kullanımı, saten gibi bir cilt ve belirgin dudaklar dönemin keskin hatlarını oluşturuyor. 

  • 1990'lı yıllara doğru yolculuğa çıktığımızda makyaj trendlerinin çok daha keskin ve sert bir duruşa sahip olduğunu görebiliyoruz. Özellikle dudaklardaki renklilik, şimdiye kadar ki en yoğun kullanımlar arasında yer alıyor diyebiliriz. 

  • Renkli makyaj trendlerinin popülerlik kazanmaya başladığı dönem 1980 olarak kayıtlara geçmektedir. 80'li yılların moda anlayışı gibi makyaj trendleri de oldukça renkli, parlak ve canlı!

  • 1960'lı yıllarda kullanılan makyaj trendleri ne yazık ki günümüzden epey uzak. Dağıtılmamış far görünümü ve yapay çil tekniği ile öne çıkan bu dönem, şimdilerde tarihin tozlu raflarında yer alıyor. 

  • Klasik makyaj görünümleri kadınlar için güvenli limanlardır. 1940'lı yıllardan bu yana kullanılan klasik makyaj görünümleri, hala pek çok kadının en sık kullandığı trendlerden biri. Özellikle kuyruklu eyeliner- kırmızı ruj ikilisi büyük ihtimalle bir ömür bizimle ve makyaj trendlerinde olacak gibi. 

  • 1920'li yıllarda makyaj birkaç ürünle uygulanabilen, kolay fakat bir o kadar abartılı görünümlere ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle koyu far kullanımı ve kırmızıya dönük rujlar dönemin en ayırt edici görünümlerinden biri. 

Dönem makyajları ilginizi çekiyorsa, sizler için hazırladığımız makyaj koleksiyonunu inceleyebilirsiniz. Koleksiyona ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli!

Sizin en beğendiğiniz makyaj dönemi hangisi? Yorumlarda buluşalım...👇

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
13.09.2022

benim favorim 1940

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ