Zaman Tüneli: Bahçeli 'Başkanlık' Konusunda Dün Ne Demişti, Bugün Ne Diyor?

Anayasa görüşmelerinin ikinci turu çarşamba günü başlayacak. Yeni anayasa beraberinde başkanlık sistemini de getirecek. Olası değişikliklerin yaratacağı etkilerle beraber merak edilen diğer bir nokta ise MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yakın geçmişteki tutumunun ardından başkanlığa olan tavrı.

Devlet Bahçeli başkanlık sistemi konusunda; dün ne demişti bugün ne diyor birlikte bakalım.

Devlet Bahçeli ve MHP anayasa görüşmelerinin birinci turunda oylarını değişiklikten yana, yani 'evet' olarak kullandılar. Bahçeli görüşmelerden önce de 'Bir evet oyum var, onu da vereceğim. Meclis oylamasında verdiğim oyu referandumda da kullanacağım' açıklamasında bulunmuştu.

Peki Bahçeli önceki dönem konuşmalarında başkanlık hakkında neler demişti?

Bahçeli 9 Mayıs 2015'te Manisa'da konuşuyor: 'Erdoğan, yasama organı Meclis’in kendi kontrolüne sokulduğu, denge, denetim ve fren sistemi olmayan, tek adam diktatörlüğü, tahtsız ve taçsız sultanlık peşinde koşmaktadır'

Bahçeli 2015'in ocak ayında başkanlık tartışmalarını açanlar için şu ifadeleri kullanıyor

İstanbul Vezneciler'de gerçekleşen terör saldırısı sonrasında: 'Başkanlıkla oyalananlar aklını başına almalı'

'Diktatörlüğe geçmek yenilikse, bırakın eskiden bakalım'

'Yerli üretim Hitler'e, Stalin'e tahammülümüz olmaz'

'Türkiye'nin ana gündemi kesinlikle başkanlık değildir'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'Recep Tayyip Erdoğan tipi başkanlık sistemi Türkiye'nin bölünme reçetesidir'

Bahçeli'nin değişen tavrı sosyal medyada konuşuldu

Bahçeli Aralık 2015'te aşağıdaki açıklamayı yapmıştı

Sinan Oğan da sordu: 'Ne değişti?'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bahçeli'nin çelişen düşünce ve tavırları Ekşi Sözlük'ün de gündeminde: 'İki kere oy verdiğime inanamıyorum'

Bunları söyleyen ve uygulayanın Bahçeli olduğuna İnanmak istemeyenler de var

Tavrın değişmesi eski sözleri ne yazık ki yok hükmüne getirmiyor

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
16.01.2017

bahçeli akp ilk defa yancılık yaptı gibi davranmayı bırakın....1. 2002'de koalisyonu bozup erken seçim yaptırıp mhp'yi baraj altı bırakıp, akp'yi tek başına iktidara getirmek. 2. 2007'de 367 krizi patlayıp akp abdullah gül'ü cumhurbaşkanı seçemezken araya girip akp'ye cumhurbaşkanlığı makamını sunmak. 3. 2014'te ekmeği kk ile birlikte aday çıkarıp cumhurbaşkanlığını rte'ye altın tepside sunmak. 4. 7 haziran'dan sonra deniz baykalı meclis başkanlığında desteklemeyip seçilmemesini sağlayarak psikolojik desteğin akp'ye geçmesini sağlamak.5. yine 7 haziran sürecinde kk başbakanlığı dahi teklif etmişken koalisyona yanaşmayıp akp'yi yine tek başına iktidar yapmak ve kendi milletvekili sayısını yarıya düşürmek. 6. kendisinden rahatsız olan mhp'lilerin partinin başına geçmemesini sağlamak için akp ile paslaşarak türlü hukuk dışı müdahalelerle kongre'nin gerçekleşmemesini sağlamak ve genel başkan adaylarını partiden ihraç etmek.

16.01.2017

7. üstteki madde ile bağlantılı olarak genel başkanlık diyetini ödemek maksadıyla rte'yi başkanlığa taşımak. (alıntı).... vs vs bahçeli her zaman akp nin yancısıydı bugünde akp zorda bugünde yardımına koştu. Proje adamıdır bahçeli yoksa ondan kurt degil olsa olsa kedi felan olur

Ülkücüler her daim omurgasız, güvenilmez olmuştur

17.01.2017

Zamanında en nefret ettiğim siyasetçi Erbakandı.. Laiklik karşıtı , irticai hareketlerinden dolayı... Ama şimdi görüyorum ki Erbakan bunlardan bin kat daha milliyetçi ve vatansevermiş.. Memuruna %100 zam yapacak kadar özveriliymiş.. Bir de Milliyetçi görünen bunlara bakıyorum , bir %49 u temsil edenlere bakıyorum bir de zamanında en nefret ettiğim siyasetçi Erbakana bakıyorum.. Birgün erbakanı öveceğim aklıma gelmezdi..

TÜM YORUMLARI OKU (53)