Çin'de genç çalışanların, yeterince para kazanmadıklarını düşündükleri iş yerlerine, kurumsal ve şık kıyafetler yerine, farklı bir tarzda gitmesi giderek bir trend halini alıyor.
Çin'de genç çalışanların, yeterince para kazanmadıklarını düşündükleri iş yerlerine, kurumsal ve şık kıyafetler yerine, farklı bir tarzda gitmesi giderek bir trend halini alıyor.
Business Insider'ın haberine göre, ceketlerin yerini hırkalar, yüksek topuklu ayakkabıların yerini de tüylü terlikler almaya başladı.
Gençler, kıyafetlerini paylaşırken, salaş giyim tarzı da 'sessiz bir isyan' yani yeterince para kazanmamaya karşı bir direniş olarak görülüyor. Uzmanlar, kazançların yanında işyerlerinde mesai ve çalışma düzeninin sertliğine ve uzun, yorucu çalışma düzenine karşı bir tepki olduğunu da söylüyor.
Çin'de bir danışmanlık firması TONG Global uzmanı Jack Porteous, 'iğrenç' olarak nitelendirilen kıyafetleri giyen gençlerin, sosyal ortamlardaysa daha şık kıyafetler giydiklerini belirtirken, Z kuşağı mesai saatlerinin aşırı yorgunluğa yol açarak iyi görünmelerine engel olduğunu da düşünüyor.
Çin'de genç işsizlik şubat verilerine göre, yüzde 14,9 olurken, yeni mezunlar da bu zorlu piyasada iş bulmaya çabalıyor. İş bulabilenler de haftada 6 gün, sabah 9, akşam 9 mesai olan bir çalışma programına uymaları talebiyle karşılaşıyor ve buna '996' ismi veriliyor.
Bence başkaldırmak gerek bazı şeylere özellikle bu ülkede. Bildiğin köle arıyor bir çok yer çünkü. Bir lokma maaş için bütün günümüzü istiyorlar insanın kendine zamanı kalmıyor.
Z kuşağının başkaldırısı değil de tembelliği diyelim biz ona. Çok çalışmayı vs. geçtim hiçbir şeyden memnun olmayan hazıra konma isteği ile yetişen bir nesil geliyor. Çünkü bu çocuklar prenses, prens, efe,kurt,yiğit gibi saçma salak pohpohlamalar ile büyütüldü. Ayyy benim oğlum/kızım inanılmaz zekii inanılmaz yetenekli çok özelll bir çocuk! Böyle özel özel büyüttükleri çocuklar büyüyünce batman takı tasarım okuyup bir şirkette gm olarak başlamak asgari ücretin en az 10 katı maaş almayı falan hayal ediyorlar. Oluyor mu ? olmuyor sonuç hüsran ve bir boka yaramaz koca bir nesil parazit gibi yaşamaya çalışıyor. Elbette çok çalışma olmasın ama hiç çalışmadan da olmuyor.. Sonuç olarak nerede ne yapacağını bilmeyen umutsuz ümitsiz neşesiz ve sevgisiz tembel koca bir nesil yetişiyor. (istisnalar kaideyi bozmaz)
Ee ne kaldı geriye? Zaten saygıyı ciddiyeti bitirdiniz bari adam akıllı giyinmeyi becerin.