Z Kuşağının Asla Bilemeyeceği "Eski Türkiye'ye" Ait Bu Detayları Sadece Yaşayanlar Çok İyi Hatırlayacak

Eğer 80'ler ve 90'ları yaşadıysanız şu an orta yaşı geçmiş bir yetişkinsiniz demektir. O halde birazdan göreceklerinizi çok iyi hatırlarsınız ancak Z kuşağının tüm bunlardan haberi yok. Bakalım o dönem nasıl bir hayatın içindeymişiz?

Annesi, babası memur ya da işçi olanlar çok iyi bilir. Devlet senede 1 ya da 2 kere büyük mağazalarda geçerli olan giyim kuponu verirdi. Bununla evin bireylerine üst baş alınacağı gibi beyaz eşyalar için de kullanabilirdiniz.

Televizyonda sansür diye bir şey yoktu çünkü sansürlenmesi gerektiğini söyleyen bir zihniyet yaygın değildi. Dansözler TRT dahil diğer kanallarda da kostümleriyle dans ederdi.

Siyasi liderleri karikatürize etmek, onlarla dalga geçmek hiçbir şekilde hakaret davası konusu değildi. Hatta Plastip Şov denilen, kuklaların konuşturulduğu bir program uzun süre yayınlandı.

Seçim öncesi tüm siyasi liderler bir açık oturum programında buluşur, gayet sistemli bir şekilde kendilerini ifade eder, muhalefet liderlerine üsluplu bir şekilde cevap verirdi.

Ve hatta hastalandıklarında birbirlerine ziyarete giderlerdi...

Reality şov denilen gizli kameralı, ani baskın yapılan programlar vardı. Bu programda kim kimin yakınıymış, hangi parti belediyesiymiş hiç fark etmeden yapılan haksızlıklar, adaletsizlikler yayınlanırdı. Evet, iktidar partisinin bile!

www.teknolojigundem.com

Sokağa çıkma yasağı sadece nüfus sayımının yapılacağı tek günde olurdu. Dijitalleşen dünyada artık buna gerek kalmadı...

Hemen hemen çoğu memur ailenin bir kooperatifle ev sahibi olma projesi olurdu. Bütçenin çok fazla üstünde olmayan aylık aidatlar sayesinde birçok kişi ev ya da yazlık sahibi olabiliyordu.

Alkol fiyatları, meşrubat fiyatlarının çok üstünde değildi. Evinize misafir gelirken "bi küçük kap gel" lafını rahatlıkla ifade edebilirdiniz.

Döviz konusu bu kadar gündemimizde yoktu çünkü Dolar'ın ya da Mark'ın TL karşısındaki değerini konuşmaya gerek duymazdık.

Devlet dairesinden emekli olanlar, emeklilik ikramiyesiyle çok rahat bir şekilde ev ya da araba alabiliyordu.

TÜBİTAK, gençlerle ve herkesle bilimin ışığını paylaşma kültürünü yaratmıştı. Şu an o dönemi yaşayan binlerce çocuk, zihninde yer alan bazı bilgileri Bilim ve Teknik sayılarına borçlu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Gördüğünüz Andan İtibaren Gençliğinizden 15 Yılı Çalıp Götürecek Birbirinden Acayip Görseller
Ankara Bentderesi'ndeki Genelevlerde Yaşananları Öğrenince Çok Fazla Şey Düşüneceksiniz
En Az Bin Kere Seyredip Hiç Farkında Olmadığımız Film ve Dizilerdeki Detayları Öğrenince Aydınlanacaksınız

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
Cannes'da Esen Birce Akalay Rüzgarına Sevgilisi de Karşı Koyamadı: Hakan Kurtaş'tan Aşk Dolu Paylaşım!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.02.2022

Birçoğunu yaşadım keşke yaşamasaydım çünkü bu günleri gördükçe çok çok özlüyorum 😢

09.02.2022

Çok komiksiniz mi desem ne desem bilemedim. Bazen bugünün kıymetini bilmeyenler için keşke o günler gelse diyesim geliyor ama kendime kıyamıyorum. Enflasyonun envai çeşit canavar olarak çizildiğini de hatırlıyor musunuz? Millet dolar mark bilmiyordu çünkü karnını ancak doyuruyordu. Birikim yapacak parası yoktu. Hakaret diyorsunuz evet Allaha dine Müslümana hakaret serbestti. Namaz kılan başını örten herkes gerici ve yobaz diye yaftalanıyordu. Başörtülü kızlar okul kapısında joplanıyordu. Bugün kaç başı açık jopla örtünmeye zorlandı? Acaba bugünün gençleri istedikleri olmayınca depresyona girerken o günler geri gelse ne hale gelir düşünebiliyor musunuz? Uçağa mutlu azınlık biner restoranlarda onlar yer içerdi. Ha birde sürekli kemer sıkma gündeme gelirdi. Başbakanımız kumar masasında yumruk yiyip burnu kırılarak ülkeye döndüğünde ne gururla mışıl di mi? IMF heyeti hafta geçmez gelirdi. Meğer ne çok hoşunuza gidiyormuş.

10.02.2022

yobaza yobaz denir bizde

09.02.2022

Evet özgürlük- ten kasıt içip dışkılamak ve sınırsız cinsellik ise- anlayışı daha esnekti.Zira zevk ile uyuşturulan bireyler aracılığı ile toplum pasifleştirilmiye çalışılıyordu.

09.02.2022

Yav he he... Mesele içmek ya da cinsellik değil. Mesele bunu istediğin zaman yapıp istemediğin zaman yapmaman. Şimdi, istesen de yapamıyorsun.

TÜM YORUMLARI OKU (131)