Z Kuşağını Biraz Daha Tanıyalım: "Haftada 7 Saaten Fazla Oynuyor"

Son zamanlarda hemen hemen herkesin dilinde olan Z kuşağı mensuplarıyla ilgili yayımlayan raporda, bu kişilerin video oyunlarına ne kadar vakit ayırdığı ortaya çıktı!

Video oyunları oynamak, yalnızca oyun oynamak anlamına gelmiyor!

Z kuşağı için herhangi bir şekilde oyun oynamak, yalnızca oyun oynama güdüsüyle yapılmıyor. Z kuşağı mensuplarının 3'de 1'i ailesiyle yada arkadaşlarıyla sosyalleşmek adına oyunlar hakkında konuşuyor.

Z kuşağının %81'i son 6 ayda oyun oynadı!

Z kuşağı birçok anlamda kendisinden önceki nesillerden daha fazla oyun oynuyor. Z kuşağı televizyon ve film izlemek, müzik dinlemek yada kitap okumaktan daha çok oyun oynamaya vakit ayırıyor.

Haftada 7 saatten fazla oyun oynuyor.

Raporda Z kuşağı mensuplarının haftada 7 saat 20 dakika oyun oynadıkları görülüyor, ayrıca bu kişilerin %69'u son 6 ayda farklı platformlar üzerinden oynadıkları oyunlara ödeme yaptı.

Z kuşağı az kitap okuyor!

Rapora göre Z kuşağının boş vakitlerinde eğlenmek için en az tercih şey ise kitap okumak, bu oran %11 seviyesinde. Bu durum yalnızca Z kuşağıyla da ilgili değil zira milenyum, X ve Baby Boomer olarak nitelendirilen jenerasyonlarda da bu oran %11-%12 seviyelerinde.

Z kuşağı Metaverse'e kolay adapte olacak!

Facebook'un da atılımıyla birlikte metaverse günümüzde teknoloji bağlamında en çok konuşulan konulardan birisi, yayımlanan rapora göre Z kuşağı oyun evreninde bulunmakta oldukça keyif alıyor, dolayısıyla kuşağın bu yeni teknolojiye adapte olma süreci oldukça hızlı olacak.

İlginizi Çekebilir

Yaşayanları İzlemeye Gelmişiz: Oyun Konsollarına Dövize Bağlı Yapılan Zam Karşısında Oyuncular İsyan Etti
Tarihte En Çok Satan, Zamanında Birçoğumuzun Evine Neşe Katan 13 Oyun Konsolu
Etrafa Bakmaktan Oynamaya Vakit Kalmayacak: Oyunu Baştan Aşağı Değiştiren En İyi 13 Minecraft Doku Paketi

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!