Z Kuşağı Kadın ve Erkeği Çok Farklı Çıktı: Tüm Ezberleri Bozan Araştırma

ABD'li Gallup Araştırma şirketinin verileri, cep telefonu ve bilgisayar gibi kitle iletişim araçlarının içine doğan Z Kuşağı'nda kadın ve erkeklerin birbirinden keskin şekilde ayrıştığını ortaya koydu. 

Tüm ezberleri yıkan araştırmaya göre, dünyada aynı kuşak içinde ilk kez erkekler daha muhafazakarlaşıp keskinleşirken, kadınlar daha liberal ve özgürlükçü. Üstelik bu ayrışma tablolarda oldukça keskin farklarla görülüyor.

Dünyada yaygın olan görüş; her kuşağın kendi siyaseti ve genel ideolojisinde, kadın ve erkek olarak birlikte hareket etme eğiliminde olduğunu varsayıyordu. Ancak Z Kuşağı ile birlikte işler değişmiş durumda.

Her kıtadaki ülkelerde genç erkeklerle kadınlar arasında ideolojik bir uçurum açıldı. Aynı şehirlerde, iş yerlerinde, sınıflarda ve hatta evlerde yaşayan on milyonlarca insan artık farklılaşan fikirleri nedeniyle göz göze bile gelmekten kaçınıyor.

ABD'li Gallup Araştırma şirketinin verilerine göre, Z Kuşağı'ndaki kadınlar erkeklerden yüzde 30 daha liberal.

FT'nin haberine göre, bölgesel olarak bakıldığında bu fark Almanya'da 30, İngiltere'de ise 25 puan. Batının dışında ise daha da keskin bölünmeler var. Güney Kore'de artık genç erkeklerle kadınlar arasında derin bir uçurum gözükürken, Çin'de de durum benzer.

Kaynak

Araştırmaya göre tüm bunlar, akıllı telefonların ve sosyal medyanın yaygınlaşmasının, genç erkek ve kadınların giderek daha fazla ayrı alanlarda yaşaması ve farklı kültürleri deneyimlemesi anlamına gelmesi gerçeğiyle daha da kötüleşiyor.

Bir Twitter kullanıcısının araştırmaya ilişkin oldukça etkileşim alan yorum ve değerlendirmeleri 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Türkiye'nin En Kalabalık İlçesi Belli Oldu: 57 İlden Fazla Nüfusu Var!
Kurtlar Vadisi'nin Doğu Bey'i Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: 21 Yıl Sonra Bilinmeyenleri Anlattı
Sokak Röportajına Damga Vuran Anlar: "Eskiden Atatürk Düşmanıydım, Okudum Kendime Geldim"

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
01.02.2024

Neden bir uzman görüşü yerine açık açık taraflı olduğunu ifade eden kim olduğu belirsiz birinin görüşlerini sundunuz?

01.02.2024

1. Ana akim TV lerde oldugu gibi herbokolog birisi mi gormek isterdin? Bence kiz gayet konusuna hakim gibi, zaten Onedio icerigi de bu kiz sayesinde buraya tasiyabilmis. Yazdiklari seyler kizin konustuklarinan anladiklari olmus. Konuya gelirsek, Z kusagi yolun basinda oldugu icin yani 20 lerinde olduklarindan dolayi simdilik liberal ve ozgurlukcu olmalari gayet normal. Giderek iclerine kapanacak ve muhafazakarlasacaklar.. Konjenktur de her ne kadar ozgurluk pompalasa da ekonomiler kotu, insanlar mutsuz ve huzursuz, buyuk goc dalgalari var ve asiri dozun demografiyi ve kulturu bozmasi riskine ragmen ekonomilerin (US, Turkiye, Avrupa, vs.) de isine geliyor sigortasiz, kole gibi calisacak yiginlarin akmasi.

01.02.2024

Grafikler ve araştırmalar yanlış. Sizi Z kuşağının diğer nesillere göre agresif olduğunu düşündüren ne ? Sosyal medyada abuk subuk, abartı şekilde yaklaşmaları mı ? Zaten maksimum onu yapabilirler, gerçek hayatta çoğu pısıp oturur. Kadınlar daha liberal değil, sadece LGBT ile yeni yeni tanışıyor. Liberal olabildikleri alan pek yok denebilir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ