Z Kuşağı ile Baby Boomer Yöneticiler 'Dakiklik' Konusunda Anlaşamıyor!

Meeting Canary tarafından yapılan yeni bir anket, Z kuşağı ile baby boomer kuşağı arasındaki bir farkı daha ortaya koydu. Anket sonuçları, Z kuşağı ve baby boomer yöneticiler arasındaki dakiklik anlayışınında dikkat çeken farklılıklar olduğunu gösterdi. İşe 10 dakika geç kalmak ile zamanında gelmek arasındaki fark resmen iki kuşak arasındaki farkın kanıtı niteliğinde! 

İşte, detaylar...

Kaynak: Pazarlamasyon

Meeting Canary tarafından yapılan son anket verileri, iş hayatında baby boomer yöneticiler ile z kuşağı arasındaki farkı bir kez daha ortaya koyuyor.

Baby boomer yöneticiler, dakikliğe önem veriyor. Z kuşağı ise bu konu üzerine 'pek düşmüyor' diyebiliriz.

İki kuşak arasında dikkat çeken fark: Z kuşağı işe 10 dakika geç kalmayı sorun etmiyor. Hatta işe geç kalmak ile zamanında gitmeyi eşdeğer görüyor.

Z kuşağı 10 dakikadan bir şey olmaz derken, baby boomer'lar bu durumu saygısızlık olarak değerlendiriyor.

Gelin, Meeting Canary tarafından yapılan anket verilerine de birlikte göz atalım!

Araştırmaya göre, Z Kuşağından ankete katılanların neredeyse yarısı (yüzde 47'si), 5 ila 10 dakika geç kalmanın hala dakiklik kapsamına girdiğini ifade ediyor. Ancak, Baby Boomer kuşağından katılımcıların yüzde 70'i, tam zamanında gelmenin dahi aslında geç kalmak anlamına geldiğini savunuyor.

Y kuşağından katılımcıların ise yaklaşık yüzde 40'ı, iş arkadaşlarının 10 dakika geç kalmasını kabul edilebilir buluyor. Ancak bu durum X kuşağı için yüzde 26'ya, Baby Boomer kuşağı içinse yüzde 20'ye düşüyor. 

Haliyle bu veriler, kuşaklar arasında zaman algısı ve dakiklik konusunda belirgin bir farklılık olduğunu gösteriyor.

Baby Boomer nesli, toplantılara geç kalmayı ise kabul edilemez buluyor!

Ankete göre, Baby Boomer neslinden katılımcıların yüzde 70'i toplantılara geç kalmanın kabul edilemez olduğunu düşünüyor. Z kuşağından bu görüşe katılanların oranı ise sadece yüzde 22. 

Bu sonuçlar doğrultusunda, kuşaklar arasındaki değer ve tutum farkında yakından bakacak olursak: Baby Boomer nesli, genellikle disiplinli, zamanına sadık ve kurallara uyan bir nesil olarak biliniyor. Z kuşağı daha esnek, özgür ve kuralları sorgulayan bir tutum sergiliyor. Bu durum, çoğu zaman iş yerlerindeki etkileşim ve işleyiş üzerinde de belirleyici olabiliyor.

Peki, kuşaklar arası dakiklik farkının nedeni ne?

Son yapılan çalışma, Z kuşağının zaman konusunda esnek olmasının nedenini, pandemi döneminde gerçekleştirilen online toplantılara bağlıyor. Bu sanal toplantılarda sıklıkla karşılaşılan teknik aksaklıklar, katılımcıların toplantının başlamasını bir süre beklemesini adeta bir nezaket kuralları listesine ekledi. 

Meeting Canary tarafından yapılan anket sonuçları da pandemi sürecinde iş hayatına katılan Z kuşağı bireylerin, bu dönemde edindikleri zamanlama esnekliğini devam ettirmek istediklerini ortaya koyuyor.

İlginizi Çekebilir

Dünya Yaşlanıyor 'Gümüş Tsunami' Geliyor! Emeklilik Dalgası ve Baby Boomer'ların Ekonomiye Etkileri!
Canan Karatay, Güneş Kremlerindeki Kanser Riskini İşaret Etti 'Asla Ama Asla Kullanmayın'
24 Saat Yetmiyor Diyenler Buraya! Dünya Şişiyor: İklim Değişikliği Günleri Uzatıyor!

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
18.07.2024

Boomer değilim ama Z kuşağı da değilim. İşe 10 dk geç gelmek okeyse, işten sonra 15-20dk mesaiye kalmak gerektiğinde de okey misin Z kuşağı? Ya da ters açıdan soralım, 10 dakika geç gelmek okeyse, maaşın yattığı gün 5000 tl eksik yatsa ona da okey misin? ne olacak 5000 tl'den nasıl olsa rakı masasında 1 akşamda harcadığın bi para... hadi rakamı düşüreyim, maaşını 1000 tl eksik yatırsalar okey misin?

19.07.2024

Fazla mesai diye tutturup, fazladan çalışmamak için çok geçerli bir nedenin olması gerektiğine inanan baby boomer kuşağı yöneticiler bunu beğendi.

18.07.2024

Asıl Boomer kuşağının yarattığı iş düzeni insanlığa saygısızlık ve baştan sona kadar değiştirilmeli. Haftada 45-50 saat iş yerinde geçirmek nedir ya.

18.07.2024

Z kuşağı kolay para kazanma yolunu bulmuş emek ve hak hukuk ne gerek var. Surekli avrupada haftada 3-4 gun calisiyor yok gunde 4-5 saat calsiyorlar. Lan adamin 4 saatte yaptigini 8 satte yapamiyorsunuz daha is size zor geliyor surekli bir mola kacamak derdindesiniz instagram kafanızı kaldıramıyorsunuz. Sonra 10 dk gec kalsam nolur. 3. De kaovulman gerekir nolucak. Ama ulkede de artik emek para etmedigi icin nerede calismayan yalaklik yapan varsa o bir yerlere geldigi için olmuyor boyle kanunlar. Tiktok instagram youtube gibi yerlerde ünlü olmaya calismak vsrken neden gunde 8 saat calismaya ayirsinlarki. Birde bu tipler cevreyi temiz tutmak adina hic bir sey bilmezler( istisnalar kaideyi bozmaz). Sigarasinin külünü yere atar izmaritini yere atar ayakta bir sryler yer pecetesini soakgin kosesine atar. İnfluencer onlar icin en onemli şeydir. Bunlar olmazsa isler yurumez diye düşünürler. Z kuşağı bu kadar teknolojinin icine düşünce aptal bir nesil olarak devam ediyorlar ve edecekler.

TÜM YORUMLARI OKU (11)