Z Kuşağı Arasında En Çok Ziyaret Edilen Sosyal Medya Platformları Belli Oldu!

Günümüz teknolojisine yatkınlığı ile bilinen Z kuşağının sosyal medya kullanımı Comsore firmasının yayınladığı yeni bir rapor ile gözler önüne serildi.

18 ila 24 yaşlarındaki gençler üzerinde yapılan araştırma sonucu, Z kuşağının favori platformları ve sosyal medya kullanma eğilimleri ortaya çıktı.

Verilere göre, Z kuşağı arasında en çok ziyaret edilen sosyal medya platformları listesinde, yüzde 84'lük çoğunlukla YouTube zirvede yer alıyor.

Gençler arasında YouTube'u %61 ile TikTok, %58 ile Snapchat ve %56 ile Instagram takip ederken, Facebook, Twitter ve Pinterest söz konusu 4 platformun gerisinde kaldı.

Nisan 2022 ve Nisan 2023 tarihlerinde, Z kuşağı üyeleri arasında en çok popülerleşen platform ise yüzde 103'lük büyüme ile BeReal oldu.

Hızlı büyüyüşüne rağmen henüz popüler platformlar arasına giremeyen BeReal platformunu yüzde 53'lük büyüme ile LinkedIn takip ediyor.

Facebook ve Linkedln haricinde diğer platformlarda en yüksek erişime ulaşan Z kuşağı, genel mobil nüfusla karşılaştırıldığında BeReal, Twitch, Snapchat ve Reddit platformlarında daha yüksek kullanım endeksine sahip.

İlginizi çekebilir:

Dünyanın En Ünlü YouTuber'ı Mr.Beast'in 250 Bin Dolar Dağıttığı Çekilişin Kazananlarından Biri Türk Oldu!
YouTube'da Dolandırıcılar Sahte Reklamlarla Türkleri Hedef Alıyor, Google İzliyor: Son Hedef Hafize Gaye Erkan
Trend Sona mı Eriyor? Elektrikli Araçların Diğer Otomobillere Göre Daha Fazla Arıza Yaptığı Ortaya Çıktı!
Aralarında Popüler Uygulamalar Var! iPhone'ların Bildirimlerle Veri Sızdırdığı Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
YORUMLAR
26.01.2024

Youtube olmasa nasıl vakit geçirirdik bilemiyorum….

26.01.2024

aynen kardeş..

26.01.2024

Facebook, instagram üyeliklerimi 2019 da sildim. Youtube ise her zaman favorim oldu. Twitter ise bir bankayı şikayet için açtım. Ve yararlı oldu. Onu da vpn ile kullanıyorum. Vpn de burada yakında yasaklanacakmış(Rusya).

26.01.2024

instagramımda bir tane saçma sapan magazin sayfası yoktur hep haber siyaset tarih ve bilgi çünkü bilgilenmek hatta doğru bilgilenmek kurtaracak

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ