Yüzyıllardır Merak Edilen Antik Gizem: Firavunlar Piramitlerin İçinde Ne Sakladı?

Antik Mısır piramitleri başta kim tarafından ve nasıl yapıldığıyla ilgili bir dizi meraklı bakış açısına sahip olsa da asıl sormamız gereken şey bu piramitlerin içinde neler saklandığı? Eğer siz de merak ediyorsanız, sizler için araştırdık!

Mısır piramitleri, özellikle kim tarafından ve o dönemin şartlarında nasıl yapıldığıyla ilgili akıllara sürekli olarak soru işareti getiriyor.

Uzaylıların yaptığına dair pek çok düşünce günümüzde hala devam etse de bunlardan biri de firavunların bu devasa yapılarda ne sakladığıydı. Yani bu piramitler aslında ne için yapılmıştı?

Piramitlerin çoğu Eski Krallık Dönemi'nden Orta Krallık Dönemi'ne kadar hüküm süren firavunların mezarları olarak inşa edildi.

Howard Carter'ın 1922 yılındaki Tutankhamon'un mezar keşfi altın ölüm maskesi, altın bir taht ve göktaşından yapılma bir hançer içerdiği için mezar olarak kullanılan tüm piramitlerde benzer hazinelerin olduğu düşünüldü.

Büyük Gize Piramidi ve diğer pek çok Eski Mısır döneminden kalma piramit muazzam yapılar olsa da hiçbiri Tutankhamon'un mezarı gibi göz kamaştıran hazineler barındırmıyordu.

Tutankhamon'a nazaran daha mütevazi olan bu mezar piramitleri, çoğunlukla çanak çömlek, tabut, bazı kişisel süslemeler içeriyordu.

Bölgede bulunan çoğu mezarlığın çoktan yağmalanması ve yalnızca Tutankhamon'un yağmalanmadan bulunması bunun en net sebebi olsa da bu konu araştırmaya döküldüğünde yine aynı sonuç ortaya çıkıyor.

Araştırmacı Wolfram Grajetzki'ye göre ilk firavunların aksine, Tutankamon’un mezarı, Yeni Krallık döneminde gömüldü. Yani ilk firavunların mezarları daha az hazineyle dolu olsa da bunun en büyük sebebi mezarların her birinin o günkü geleneklere uygun olarak gömülmesinden kaynaklanıyor.

Bilinen Mısır piramitlerinin hiçbirinde büyük hazineler keşfedilmedi.

Araştırmacılar hiçbir mezardan Tutankhamon'da olduğu gibi inanılmaz bir hazine keşfedilmediğini belirtiyor.

Bu da bize Yeni Krallık dönemindeki mezarların daha zengin olduğunu ve daha fazla eşyayla gömülmenin bir gelenek haline geldiğini gösteriyor.

Araştırmalara göre Yeni Krallık döneminde (MÖ 1550 ila MÖ 1070), kraliyet ve kraliyet dışı kişilerin neredeyse tüm mal varlıkları ve hazineleriyle gömüldüğünü belirtiyor.

Bu da demek oluyor ki firavunların yaşadıkları dönemle beraber gömüldükleri piramitlerde kendileriyle beraber sakladıkları eşyalar değişkenlik gösterebiliyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yıllardır İnsanların Merak Ettiği Soru: Mısır Piramitleri Nasıl İnşa Edildi?
Bu Piramit Bir Başka! Mezarını Korumak İçin İçerisinde Sayısız Tuzağın Yer Aldığı Bir Piramit Yaptıran Firavun
Antik Dünyanın En Zengin Medeniyetlerinden Mısır’da Piramit İnşasına Neden Son Verildiğini Biliyor muydunuz?

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
29.05.2022

Bu piramitleri kimlerin inşa ettiği konusunda hâlâ çelişkiler ve farklı görüşler var. Ve nasıl bir vinç veya benzeri sistem kullanıldı? Ya da dünya dışı varlıklar mı yaptı? Çağımızın teknoloji seviyesi buna halâ net yanıt veremedi bence.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ