Yüzünüzün Şekline Göre Nasıl Allık Uygulamanız Gerektiğini Açıklıyoruz

Yüzünüzün canlı görünmesini sağlayıp daha enerjik bir görünüm elde etmek için kullandığınız allıkların bir çok çeşiti bulunmaktadır. Cildinize uygun allığı seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var. Allıkları yüz şeklinize göre uygulamak. Bu sayede yüzünüzü olduğunuzdan daha güzel göstermeniz mümkün. Allığınızı en doğru şekilde uygulamak ve doğru görünümü yakalamanız için yüz şeklinize en uygun allık uygulama tekniklerini sizler için hazırladık. Gelin hep birlikte bu tekniklere bakalım.

'Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

1. Yuvalar yüz şekli:

Yuvarlak yüz hattına sahipseniz, yüzünüzü olduğundan daha keskin hatlı göstermek ve yukarı doğru çekmek sizin için doğru teknik olacaktır.  Allığınızı elmacık kemiğinin çok az altına aşağıdan yukarıya doğru uygulamalısınız. Allığınızı C şeklinde kaşlarınıza doğru getirebilirsiniz. Fırçanızda kalan allığı çene hattını keskinleştirmek için yüzünüzün bittiği yerlere uygulayabilirsiniz.

2. Uzun yüz şekli:

Uzun yüz şekline sahipseniz yüzünüzü olduğundan daha kısa göstermeniz gerekecektir. Bu nedenle elmacık kemiklerinizin yuvarlak yerlerine sürebilirsiniz ve hafifçe kulak hizanıza doğru yayarak sürebilirsiniz.

3. Oval yüz şekli:

Oval bir yüze sahipseniz elmacık kemiklerinizin belirgin olma ihtimali daha yüksektir. Bu avantaj ile birlikte allığınızı sürerken başlangıç noktası olarak gülümserken ortaya çıkan ve güneşte ilk kızaran bölgeniz olacak şekilde ayarlayın ve şakaklarınıza kadar azaltarak getirebilirsiniz.

4. Kare yüz şekli:

Kare yüz hatlarınız varsa muhtemelen keskin çene hatlarına sahipsinizdir. Hatlarınızı yumuşatmak için yanakların oyuk kısımlarına ve yanakların yüksek kısımlarına allığınızı uygulayabilirsiniz. Bu sayede daha yumuşak ve orantılı bir görünüme kavuşacaksınız.

Kendinize uygun allığı buradan bulabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yüz Tipine Göre Boyaman Gereken Saç Rengini Söylüyoruz!
Son Yılların Jawline Estetik Modasını İyice Abartıp Yüz Hatlarını Tamamen Değiştiren Ünlü İsimler
Cilt Yapına Göre Seçmen Gereken Allık Hangisi?

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"