Yüzü Aşktan Yana Gülmeyen Başarılı ve Yakışıklı Aktör Tom Cruise'un En Çok Sevilen Filmleri

Yaşını duyanları şaşkına çeviren Tom Cruise, geçtiğimiz Temmuz ayında 59 yaşına girdi. Cruise ilerleyen yaşına rağmen hem fit görüntüsü hem de oynadığı aksiyon sahneleriyle, genç aktörlere taş çıkarıyor. Biz de bu yazımızda karizması ve muhteşem performansıyla hayranlık uyandıran sanatçımızın rol aldığı en iyi Tom Cruise filmlerini sizler için listeledik.

Öncelikle Tom'un, başarılı oyunculuklar ve başarısız evliliklerle dolu hayatına bakalım...

Yaşlanmayan oyuncumuzun tam adı Thomas Cruise Mapother. Cruise 3 Temmuz 1962'de Amerika'nın New York eyaletinde doğdu. Annesi bir öğretmen, babası ise bir elektrik mühendisi olan Tom, oyunculuğa 1981 yılında 'Endless Love' filmiyle başladı. Başarılı aktör Tom Cruise, üç kez Oscar Akademi Ödüllerine aday olduysa da hiçbirini kazanamadı. Ama Cruise, tam üç kez Altın Küre ödülünü kazandı. Bugüne kadar üç evlilik yapan ünlü aktörün üç evliliği de boşanmayla sonuçlandı. Şimdi sıra en iyi filmlerinde...

1. Top Gun (1986)

Top Gun, biri Oscar olmak üzere 11 prestijli ödülün sahibi oldu. Film, babası bir uçak kazasında hayatını kaybetmiş genç Pete Mitchell'ın Miramar Donanma Hava Üssü'nde aldığı eğitimi anlatıyor. Eğitimi birincilikle bitiren pilot, büyük bir onur olan Top Gun unvanını kazanır. Hırslı bir genç olan Pete Mitchell gözünü birinciliğe diker. Filmin Oscar ödüllü 'Take My Breath A Way' müziğini de dinlemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ek bilgi olarak, 35 yıl sonra çekilen Top Gun 2, önümüzdeki Kasım ayında vizyona girecek.

2. Rain Man (1988)

Rain Man, dördü Oscar olmak üzere tam 26 prestijli ödül kazandı. Film, En İyi Film Oscar'ı, En İyi Yönetmen Oscar'ı ve En İyi Senarist Oscar'ını kazanırken Tom Cruise'la başrolü paylaşan Dustin Hoffman, bu filmdeki performansıyla en iyi aktör Oscar'ı ödülünün sahibi oldu. Filmde, Los Angeles’ta keyfi bir hayat süren Charlie ile otizmli kardeşi Raymond'un yer yer dramatik, yer yer eğlenceli serüveni anlatılıyor. Charlie, yıllardır görüşmediği babasının ölümü üzerine 3 milyon dolarlık mirasa konacağını düşünürken babası ona sadece 1949 model bir Buick araba bırakır. Charlie'nin babası servetinin tamamını Charlie'nin varlığından bile haberi olmadığı ağabeyi Raymond’a bırakır.

3. Born on the Fourth of July (1989)

Genç Cruise, canlandırdığı Ron karakteriyle, Altın Küre ödülünü kazanırken Oscar'a sadece aday olabildi. 2 Oscar'lı film, gönüllü olarak Vietnam Savaşı'na gidip savaşın gerçek yüzünü gören ve savaştan belden aşağısı felçli bir şekilde dönen Ron Kovic'in dramatik hikayesine odaklanır. Savaştan döndüğünde ülkesindeki gazilerin gerekli saygıyı görmediğine şahit olan Ron, ihanete uğradığını hisseder.

4. A Few Good Men (1992)

Filmin efsane kadrosunda Tom Cruise, Jack Nicholson ve Demi Moore gibi usta isimler var. 4 dalda Oscar'a aday olan film, Küba sınırındaki Amerikan üssünde, bir askerin cinayetinden sorumlu tutulan iki piyadenin yargılanma sürecini anlatıyor. Avukat Kaffee, askerlerden suçlarını itiraf edip en az cezayla kurtulmalarını istese de, askerler kesinlikle suçu kabullenmeyip verilen emri yerini getirdiklerini belirtirler. Askerlerin karşı avukat tutmasıyla olaylar iyice derinleşir.

5. Mission: Impossible (1996-...)

Birçoğumuz Tom Cruise'u, Mission: Impossible filmleriyle tanıdık. İlk filmi 1996 yılında gösterime giren Mission: Impossible serisinin, bugüne kadar 6 filmi yayınlandı. Ayrıca serinin yedinci ve sekizinci filmleri de çekim aşamasında. Filmler sırasıyla 2022 ve 2023 yılında vizyona girecek. Serinin genel olarak konusundan bahsedecek olursak, başkarakterimiz Ethan Hunt bir gizli servis ajanı olarak karşımıza çıkıyor. Ethan, ihanetle suçlanmaktan ihanete uğramaya, dünyayı kurtarmaktan kendisini aklamaya kadar çeşit çeşit dertle uğraşır. O meşhur müziğiyle aksiyonu doruklara çıkaran Mission: Impossible serisi aksiyon severlerin favorileri arasına girmeyi başardı. Tom Cruise, Mission: Impossible serisi için duyunca inanamayacağınız şeyler yaptı.

Suyun altında 6 buçuk dakika nefesini tuttu!

Havalanan bir uçağa asılı kaldı!

Dublöre para vermeye ne gerek var canım?

Bir sahnede bacağını kırdı!

Peki o ne yaptı dersiniz? Ayağa kalkıp rolünü oynamaya devam etti! Tom Cruise'un ayağının kırılması sonucu Mission: Impossible 6'nın çekimlerine 6 hafta ara verildi.

6. Jerry Maguire (1996)

Daha çok aksiyon filmleriyle karşımıza çıkan yakışıklı oyuncu Tom Cruise, Jerry Maguire ile bizlere romantik filmlerde de ne kadar başarılı olduğunu hatırlattı. Cruise, hayat verdiği Jerry Maguire rolüyle Altın Küre'yi kazanırken, ikinci kez Oscar'a aday oldu. Üst seviye spor temsilcisi olan Maguire, iş ahlakı hakkında yazıp herkese yolladığı makalesi yüzünden işinden olur. Tek başına sıfırdan işe başlamak zorunda kalan Maguire, ikna edebildiği tek sporcuyla yoluna devam etmeye çalışır.

7. Magnolia (1999)

Tom Cruise'un çok bilinmeyen bu filmine yer vermemizin sebebi, Cruise'un buradaki performansıyla üçüncü kez Oscar'a aday olması. Film, birbirinden bağımsız 10'a yakın insanın trajik ve pişmanlıklarla dolu hayat hikayesini bir noktada buluşturur. 3 dalda Oscar'a aday olan film, ödül töreninden eli boş döndü.

8. The Last Samurai (2003)

Bir başyapıt olan The Last Samurai, ölmeden önce mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yer alıyor. 1870'li yıllarda geçen film, Amerikan ordusunun kıdemli bir kaptanı olan Nathan'ın, Japon ordusunu eğitmek üzere Japonya'ya gitmesiyle başlar. Samuraylarla mücadele eden Japon ordusuna yardım etmeye çalışan Nathan, başına gelen bir kaza sonucu samuraylar tarafından kurtarılır. Samuray kültürüyle tanışan Nathan, bundan oldukça etkilenir.

9. Jack Reacher (2012-2016)

Yine Tom Cruise, yine bir aksiyon filmi! Film, işlenen 5 cinayetin zanlısının sorgu esnasında konuşmayıp, sadece bir kağıda 'Jack Reacher'ı bulun!' yazmasıyla başlar. Eski bir asker olan Jack Reacher olayın perde arkasını açığa çıkartmak için nefes kesen bir aksiyonun içerisine dalar.

10. Edge Of Tomorrow (2014)

Kanlı bir uzaylı istilasına uğrayan dünya, bir araya gelerek bir direniş oluşturur. Tecrübesiz bir asker olan Cage de çatışmaya gönderilir ve savaşa dahil olduğu ilk dakikalarda öldürülür. Ölüm, acımasız uzaylılardan kurtulmak için iyi bir yoldur ancak Cage öldükten sonra orduya gönderildiği ilk saatlerde tekrar uyanır. Her seferinde öldürülüp tekrar aynı anda doğan Cage, düşmana karşı kendisini geliştirir.

Sizin favori Tom Cruise filminiz hangisi?

Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Zaman Zaman Güldüren Zaman Zaman Hüzünlendiren Netflix'in En İyi 11 Gençlik Dizisi
South Park'tan BoJack Horseman'a Çocuklar Gibi Şen İzleyeceğiniz Netflix'in En İyi 8 Animasyon Dizisi
Yeni Dizisi Erşan Kuneri Heyecanla Beklenen Cem Yılmaz'ın Projelerinde Sık Sık Rol Alan İsimler

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
07.09.2021

Son Samuray başlı başına müthiş bir filmdi. Ara ara açar izlerim tekrar. Bir de Truva ve Gladyatör.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ