Yüzleşmek İstemediğin Bir Korkuyla Yaşamaya Çalışmak

Korkularla yüzleşmek, onların üzerine gitmek bize öğretilen hayat pratiklerinin ilk sıralarında yer alıyor. Ancak karanlık korkusu, yalnızlık korkusu, kapalı alan korkusu, v.b fobilerle mücadele etmede olumlu sonuçlar veren bir uygulamayı, ölüm korkusuna, canlı bomba korkusuna, terörist saldırı korkusuna nasıl adapte edeceğiz? Edemeyeceğiz, işte aslı kötü ve korkutucu tarafı bu. 

Size terörün neye hizmet ettiğinden, ne kadar kötü olduğundan falan bahsetmeyeceğim, zira bu ülkede yaşayan herkes bunu yıllardır tecrübe ediyor maalesef. Ben size bu korkuyla yaşamak zorunda olmanın üzerimizdeki etkilerinden dem vuracağım.

1. En başta yıllardır alışageldiğin rutinlerin değişecek, işe gidip geldiğin yol, yol üzerinde uğradığın yerler değişecek.

2. Sosyal hayatın derinden ve köklü bir değişime maruz kalacak, kendini daha çok eve kapatacaksın.

3. Arkadaşlarınla buluştuğun, oturduğun, her zaman gittiğin mekanlar yeniden dizayn edilecek.

4. Ev toplantılarını daha çok yapmaya başlayacaksın.

5. “Ben vardım”, “ben iyiyim”, “sorun yok” türünden telefon aramalarını daha sık yapar hale geleceksin.

6. İnce hesaplar, ayrıntılı düşünceler girecek hayatına, her gördüğün poşetten, çantadan kaçarken bulacaksın kendini.

7. Bir paranoya girecek hayatına istemesen de, gördüğün insanlara, metroda yanında oturan kişiye daha bir dikkatli bakacaksın.

8. Ambulans, itfaiye, polis sireni duyduğunda irkileceksin ve belki hemen sosyal medyayı tarayacaksın hızlıca bir şey mi oldu diye.

9. En saçma, en olmaz dediğin uyarılara kulak verirken bulacaksın kendini, “ya gerçekse” düşüncesini aşamayacaksın.

10. Ne kadar itiraz etsen, karşı çıksan da bu korkuyla yaşamaya yavaş yavaş alışmaya başladığını hissedecek, daha da korkacaksın.

11. Ardından umutsuzluk, çaresizlik, endişe halleri peydah olacak, sevdiklerin değer verdiklerin için endişelenmekten alıkoyamayacaksın kendini.

12. Acil durum planların oluşmaya başlayacak, kötü bir şey olursa ailene nasıl ulaşacağını, evden nasıl kaçacağını, bir mekana girdiğinde sorun olursa nereye saklanacağını düşünmeye başlayacaksın.

13. Bütün bunlarla birlikte öfken, gerilim ve stres seviyen artacak, daha kolay sinirlenen ve heyecanlanan bir olacaksın.

14. Şiddetli seslere karşı tepki geliştireceksin, yanında bir çocuk balon patlatsa yerinden zıplayacaksın.

15. Yaşadığın şehirden gitme fikrini artık eskisinden daha sık düşüneceksin ve bu fikir sana hiç da yabancı ve aykırı gelmeyecek.

16. Netice olarak terörün sana yapmak istediği şeye, istemesen de, hoşlanmasan da boyun eğmeye başladığını hissedeceksin.

s1253.photobucket.com

17. Çünkü karşında yüzleşmek isteyebileceğin, insani vasıflara sahip, diyalog kurulabilecek bir kitle, bir güruh yok. Amacı seni öldürmek, yıldırmak, yok etmek, vs. olan bir şeyle neden yüzleşmek isteyesin ki?

Bakma sen, sana “alışmalıyız” diyenlere, insan ölüme nasıl alışabilir ki?

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
21.03.2016

Açıkçası hiçbir terörist, hiçbir canlı bomba yada hiçbir eylemci beni korkutamaz. İstiklal Marşı bile KORKMA diye başlayan Türk milletine KORKMAK yakışmaz! Zaten öleceksek bu alnımıza yazılmıştır. Ha bir terör saldırısında ölmüşüz, ha başka bir vesile ile... Vaktimiz dolduysa bunu hiçbir şey engelleyemez. Orhan Veli'nin dediği gibi, "Ölüm Allah'ın emri. Ayrılık olmasaydı."

21.03.2016

küfür etmek istiyorum bolca küfür ama içim yine rahat etmeyecek iyice kafayı yedim anca ağlayıp duruyorum geriliyorum kafamdan senaryolar yazıyorum buna sebep olanların Allah bin türlü belasını versin amin

21.03.2016

ben bu olaylardan sonra burdaki bir kısmını yaptım ama en önemlisi hiç kimse ölümün nerde geleceğini bilmez bileceği tek şey hayatını yaşamak o seni bulana kadar...

TÜM YORUMLARI OKU (11)