Yüzgeçlerini Kullanarak Yürüyen ve Karada Çiftleşen Balık: Çamur Zıpzıpı

Denizde ve karada yaşayabilen garip bir balık türü olan Mudskipper(Çamur Zıpzıpı) karada da çiftleşebiliyor. Ön yüzgeçlerinde bulunan ve diğer balık türlerinin hiçbirinde bulunmayan çift kemik ve eklemleri sayesinde çamur üzerinde yürüyebilen bir balık olan çamur zıpzıpı yumurtalarını da çamur içine açtığı oyuğa bırakıyor.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
11.11.2016

camur zipzibini akvaryumlarda bakanlar olsada kolay kolay bulup canli gorebilceginiz bir tur degil. ama buyuk akvaryumcularda bisir bulabilirsiniz. senagal bisiri. normalde suda yasar ama akcigere sahipdir ve karadada yuruyebilir. hatta gecenlerde bilimsel bir deney yapilmislardi. bisiri hic suya sokmadan sadece karada besliyorlardi. kisa surede adapte olup o sekilde yasiyabiliyor. hatta yurumesi hareketide dahada gelisip nerdiyse tam kara canlisi haline donusmustu.

11.11.2016

belli bir guruh adnan oktar benzeri kaynaklardan gorduklerini burda ezbere yaziyor bazen. akciger benzeri komplike bir organin balikda seleksiyonla olusmasi mumkun degildir falan gibisinden. cehaletlerinden kafalarini kaldirip bir baksalar hava soluyabilen, karada dolasabilen o kadar cok balik turu varki. bisir ile akciger baligindaki akcigerin yapisi ilginctir mesela. baliklarin cogunda derinliklerini denizaltidaki gibi ayarlamalarini saglana hava kesesi organi vardir. bisir ve akciger baliginda bu organ degisime ugrayarak akcigere donusmus. bazi seylerin kanitlarini gormek icin cok uzaga bakmaya gerek yok, tabiki ezberin otesinde akil ve mantikla dusunen biriyseniz.

10.11.2016

bu da bişeymi bee... Türkiye'de balık ayhan diye bi adamın varlığından habersiz bunlar :D

10.11.2016

solungaçlı orospu çocuklarına ithafen !!

TÜM YORUMLARI OKU (7)