Yüzde 25 Sınırı Bitti: Kira Zam Oranı Hesaplamada Yeni Dönem Başlıyor!

Kira artışında yüzde 25'lik sınır 1 Temmuz itibarıyla bitiyor. Yeni dönemde kira artışı yine TÜFE oranına göre yapılacak. Zam dönemi temmuz öncesinde olanlar için yeni artış talep edilmeyecek. 

Türkiye'de son 2 yıldır kira kontratı yenileme dönemlerinde yüzde 25 zam sınırı vardı. Bu sınır 1 Temmuz itibarıyla ise sona erecek.

Yüzde 25 sınırının kalkmasıyla birlikte kira zamları yeniden tüketici enflasyonuna (TÜFE) göre yapılacak. Bu çerçevede ev sahipleri ile kiracılar, zam belirleme döneminde 12 aylık ortalama enflasyonu dikkate alacak.

Temmuz ayının kira artış oranı haziran enflasyon rakamları ile belli olacak. Yani 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyonu sonrası temmuz ayında yapılacak kira zam oranı ortaya çıkacak.

Mayıs ayında 12 aylık ortalama enflasyon yüzde 62,51 olarak açıklanmıştı. Ancak yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibarıyla biteceği için haziran ayı kira artış oranında bu rakam geçerli olmadı.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

TRT'den Açıklama Geldi: "Gece 2'ye Kadar Pompa" Sözleri Canlı Yayında Soğuk Duş Etkisi Yaratmıştı!
Türkiye İkincisini 1,5 Dakikalık Mülakatta Elediler: "Her Cuma Namazında Acı Çekiyorum"
Polis, Doktor, Öğretmen, İmam: Temmuz Zammı Sonrası Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Popüler İçerikler

Suriye’de Tansiyon Yükseldi: Türk Vatandaşlarına, Araçlarına ve Türk Bayrağına Saldırılar Yapıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Görevinden İstifa Etti
Sosyal Medyada Yayılan Tesettür Videosunda Verilen Mesajlara Tepki Yağdı
YORUMLAR
30.06.2024

Başardık!!!

30.06.2024

ulan sınırı takan mi var sanki kafasına göre yapıyor herkes zamları millet de daha ucuzunu bulamam diye kabul ediyor mecburen kabul etmeyen de davalık oluyor ya da cinayetle bitiyor olay...kesin bir çözümü akepeyle bulmak mümkün değildir kişilerin anlayış ve vicdanına kaldı bu kira olayı artık

30.06.2024

olması gereken bir sınır olmaması.

TÜM YORUMLARI OKU (16)