Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak? 1 Mart’ta Okullar Açılacak Mı?

Türkiye’de koronavirüs sebebiyle okullar kapatılmış durumda. Eğitim sadece EBA TV üzerinden online olarak yapılabiliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 Mart’ta başlaması planlanan yüz yüze eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. Selçuk; “Okulları sadece fiziksel binalar olarak ya da sadece derslerin işlenip de hemen dışarı çıkıldığı bir ortam olarak elbette görmüyoruz. Okul bir hayat sahnesidir, bir yaşam alanıdır. Okulun, çocukların şahsiyetinin gelişmesinde, çocukların sosyalleşmesindeki etkisi asla yadsınamaz ve bu çerçevede de sağlık anlamında herhangi bir riske girmeksizin, sadece bilimin verileriyle hareket ederek, okullarımızı peyderpey açmak noktasında kararımız da devam ediyor” açıklamasında bulundu. Peki, okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim nasıl başlayacak? İşte tüm detaylar…

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısı sonrasında yüz yüze eğitim için 1 Mart tarihi işaret edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı da yüz yüze eğitimin detaylarını belirledi.

MEB’e göre; 1 Mart Pazartesi itibariyle okul öncesi, ilkokul, 8. ve 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacak.

1 Mart’ta yüz yüze eğitime geçecek öğrenciler, hafta iki gün okula gidecek ve yüz yüze eğitim yapacak. Diğer günlerde ise EBA TV üzerinden derslerini yapacak.

Ayrıca yüz yüze eğitim için karar velilere bırakılacak. İsteyen öğrenciler yüz yüze eğitime katılmayacak.

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Sefo Kadınlara Kaptırdık Demişti, Bartu Konsere Çıkmıştı: Alişan'ın Etek Gündemi Yorumları Tartışma Yarattı
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!