Yüz Verince Astarını İstiyoruz! Yurdum İnsanının Çıkarları Söz Konusu Olunca Her Şeyi Yapabileceğini Gösteren Paylaşım

Yapılan iyiliği kendi çıkarları için kullanmak, yüz verince astarını istemek, daha fazlası için hiç düşünmeden yanındaki insanları satmak... Yaşadığımız coğrafyanın gerçeği olan bu can sıkıcı detayları Twitter'dan Grlevic kendi yaşadığı olaylar üzerinden anlattı.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.02.2019

Biz toplum olarak ahlaksızız. Bakın yanlış anlaşılmasın Türk olmaktan gurur duyuyorum ama sapına kadar ahlaksız bir toplumuz. Ne iş ahlakı var, ne toplum ahlakı var, ne başka türlü ahlak var. Herkes bir şekilde bir şeyler koparmanın peşinde. Benim çalıştığım yerde de -ki baya büyük bir firmada avukatlık yapıyorum- mesaiye kaldığın zaman yemekleri şirket ödüyor. Mesaiye kalan arkadaşlar da öyle yemekler söylüyor ki aklınız şaşar. Bir kişinin masrafı 120 TL olur mu Allah aşkına? İşte bu ahlak yoksunluğu yüzünden asla gelişemiyoruz. Kimse işini iyi yapma derdinde değil. Siyasi görüşü, hayat görüşü vs. farketmeden herkes bir şeyler koparma peşinde. Ben yediğim tek lokmanın hesabını nasıl vereceğimin kaygısındayken bunların bu şerefsizlikleri de kanıma dokunmuyor değil. Eğitimde öncelikle ahlaka önem verilmeli yoksa gerçekten bir halt olamayacağız.

Yıllardır her yerde bunu söylüyorum ben, eğitimde önce ahlak öğretilmeli. Dersler,formüller veya din gibi öğretileri daha sonra da öğrenebilir ama ahlak öğrenmeden bunları öğrenirse birey, vah halimize. Durum ortada.

21.02.2019

Denizcilik, tersane, metal sanayi. Hepsinde öğrendiğim tek şey deveye diken adama s.... Net söylüyorum. Yukarıda yazılanların eksiği var, fazlası kesinlikle yok. Elemanlarımdan biri zor durumdaydı. Eşi yeni doğum yaptı. Çocuk hasta. Tek maaş vs vs. Bölümümdeki arkadaşlar ile konuşup, maaş zammını diğerlerinden biraz fazla yaptık. Diğer bölümlerden itiraz geldi. Evi arabası olan adam yerlerde debelendi. Dediği gibi palet sürekli çıkar bizde de. Sayım yapıp kaldırdığımız paletlerin hurda diye atıldığını çok gördüm. Bunun gibi nice metaller hurda adı altında çalındı. Paraşüt tipi yeleğin tokasını cebine koyuyor adam. Yukarıdan armut gibi düşüncede senin başın belaya giriyor. Artık işi gücü bırkatım. Çobanlığa başladım. Adamlar akam mesaiye kalmak için resmen çalışmıyor.

21.02.2019

Neredeyse 40 yaşındayım, çalışan psikolojisini bu kadar iyi açıklayan bir yazı daha görmedim. Aydınladım resmen. Tebrik ederim.

TÜM YORUMLARI OKU (54)