Yüz Şekline Göre Makyaj Yapımı

Makyaj, kişinin güzelliğine güzellik katan bir unsur olarak bilinir. Pek çoğumuz yüzümüzde bulunan bazı pürüzleri saklamak adına makyaja başvururuz. Ancak her insanın cilt yapısı, tonu, şekli birbirinden farklıdır. Özellikle yüz şeklinin farklı olması makyaj yaparken bu farklılıkları dikkate almamızı gerektirir.

Yuvarlak Yüz Göre Makyaj Yapımı

Yuvarlak yüz şekline sahip olan kişilerde elmacık ve çene kemiklerinin belirgin hale getirilebilmesi için yüzün dış kısmına özen gösterilmelidir. Uygun renkte bir fondöten kullanılmalı, gölgelemeler oluşturulmalıdır. Allık sürerken elmacık kemiklerinden göz ucuna doğru uygulama yapılmalı, özellikle dikkat yüzün orta bölgesine çekilmelidir. Bu sebeple de kullanılan rujlar da canlı renklerde olmalıdır.

Oval Yüz Göre Makyaj Yapımı

Oval yüz, makyaj yapımı konusunda en ideal yüz biçimidir. Bu tip yüz şekline sahip olan bireylere makyaj uygulanırken dikkat edilmesi gereken tek nokta, köşeli çizgiler değil, yuvarlak çizgi yöntemlerinin uygulanmasıdır.

Köşeli Yüz Göre Makyaj Yapımı

Köşeli yüze sahip olanlar sert bir ifadeye sahip göründüğünden dolayı, yüzün kemikli kısımlarının geri plana çekilerek yumuşak bir yüz ifadesine sahip olabilmesi amaçlanır. Koyu renk fondöten kullanılarak gölgeleme yapılmalıdır. Ruj sürerken dikkat edilmesi gereken husus, alt dudakların değil, üst dudakların ön plana çıkarılarak dolgun hale getirilmesidir.

Üçgen Yüz Göre Makyaj Yapımı

Üçgen yüze sahip olanlar genel olarak iki tiptedir. Bunlar düz üçgen yüz ve ters üçgen yüzdür. Düz üçgen yüz görünümünde olan kişiler alın bölümünü ortaya çıkarmak için açık renkte fondöten kullanımına özen göstererek gölge uygulamalıdır. Ters üçgen yüzlü olanlar ise özellikle çene kemiklerini belirgin biçimde ortaya çıkaracak gölgelemeler yapmalıdır.

Uzun Yüz Göre Makyaj Yapımı

Uzun yüz görünümündeki insanlarda kaşlar, gözler ve dudaklar yatay boyanmalıdır. Yüzdeki uzunluğu oluştura bölgelere gölgeleme yapılarak bu bölgelerin daha az dikkat çekmesi sağlanmalıdır.

Görüldüğü gibi makyaj yapımı son derece özen gerektiren bir işlemdir. Siz de yüz şeklinizin nasıl bir yapıya sahip olduğunu belirleyerek bu yönde uygulama yaparsanız çok daha mükemmel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"