Yüz Engeli Bulunan Kadına 'Çok Güzelsin' Denmesine Tepki Gösteren Genç: 'Yazıklar Olsun Türkiye'

'@memetfamous' ismiyle TikTok'ta paylaşımlar yapan genç, bir başka TikTok yayıncısı olan ve yüzünde engel bulunan kadına 'Çok güzelsin' diyenlere 'Yalancısınız' diyerek tepki gösterdi.

Yüzünde engel bulunan kadın için 'Kız salak mı? Kız çirkin. Bunun farkında' diyen genç sözlerinin devamında ise 'Niye dürüst iltifat edemiyorsunuz? İlla yalan mı söyleyeceksiniz?' dedi.

'Çok güzelsin' diyen insanlara tepki gösteren genç o insanlar için, 'Aslında siz güzelsin, güzelsin diyerek kendi içinizdeki pisliği, kızı sadece çirkin olarak gördüğünüzü göstermiş oluyorsunuz. O kız çirkin olabilir ama belki çok zeki olabilir. Ben kızın diğer özelliklerini de görebiliyorum. Yalan söyleme ihtiyacı duymuyorum çünkü edebileceğim gerçek iltifatlar var. Herkes gibi o kızın da iyi yönleri var' dedi.

İşte o gencin gündem olan videosu: 👇

O videoya gelen yorumlar: 👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

İlginizi çekebilecek diğer videolar: 👇

Kamera Kaydı Olmasa İnanmam: Ders Çalıştığı Sırada Gözlüğü Çatırdamaya Başlayan Genç Şoke Oldu

👇

Amerika'da Yaşayan Müslümanlar, Times Square'de 2024'ün İlk Teravih Namazını Kıldı

👇

30 Dakikada 1 Sipariş Zorunluluğu: Zorla İkinci Siparişi Almak İsteyen Garsona Dersini Verdi!

👇

Arkadaş Ortamında Bulamayacağınız Kalitede Bir Sohbet: 4 Yaşındaki İkizlerin 'Ölüm' Üzerine Sohbeti Viral Oldu

Popüler İçerikler

Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Okul Müdürünü Öldüren Öğrencinin İfadesi Ortaya Çıktı: Cinayetten Sonra Börek Alıp Eve Gitmiş
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
12.03.2024

Sonunda biri bunu dile getirmiş. Aynı şekilde down sendromlu kişilere veya farklı engeli bulunanlara da aynı şeyi yapıyorlar. Yorumlara bir bakıyorsunuz herkes çok güzel/yakışıklı falan bir ton iltifat dizmiş. Halbuki samimiyetsiz birer yalancısınız.

12.03.2024

Bunun samimiyetsizlik ile bir ilgisi yok. O insanların dışlanmışlıklarını bir nebze olsun azaltabilmek adına ya da onların yüzünde küçücük bir gülümseme olması adına söylenen sözler bunlar. Gerçekçi mi ? Hayır tabii ki de ama o insanların kalp kırıklıklarına yalandan bile olsa bir tutam güzel söz ile dokunmak daha doğru sanki.

12.03.2024

Biraz hak verdim, kırılmasın diye, sevinsin diye birine söylenen gerçek olmayan sözler daha incitici ve rahatsız edici bence. Güzel ya da yakışıklı değilse bunu söylemek yerine başka bir konuda güzel ama gerçek sözler söylenebilir. Çünkü dediği gibi insan az çok kendinin farkındadır ve bu konudaki gerçek olmayan sözler aslında onu vurgular ve zaten o insan bu sözlerin nedenini zaten bilir

12.03.2024

Toplumun fiziki görünüm standartlarına uymayan insanlara sıradan insan gibi davranmayı herkes başaramaz. Bunu bildikleri için o insanlara karşı hoşlanabileceklerini tahmin ettikleri iltifatlarda bulunma zorunluluğu hissederler. Engelli insanlar ise biri onlara iltifat ettiğinde negatif algılayıp kırılabiliyorlar. Aksine sıradan insan gibi davranıldığında ise engellerinin önemsenmediği algısına kapılıp yine kırılabiliyorlar. Yani anlayacağınız iki taraflı zor bir durum.

TÜM YORUMLARI OKU (11)