Yüz Binlerce Kişi Nüfus Müdürlüğüne Akın Etti: En Çok Değiştirilen İsim ve Soyisimler Belli Oldu!

'Ad ve soyad değişikliği' başvuruları ülkenin sıcak gündeminde yer alan konulardan biri oldu. E-devlet üzerinde ya da  yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılabilen değişikliğin süresi 24 Aralık'a kadar uzatıldığı duyurulmuştu. Binlerce kişi ad ve soyadlarında değişiklik yaptı.

İşte en çok değiştirilen ad ve soyadlar...

Gülünç bulunduğu, genel ahlaka aykırı olduğu gerekçesini öne süren binlerce vatandaş isim ve soyisimlerini değiştirmek için Nüfus Müdürlüğü'nün yolunu tuttu.

Geçtiğimiz Kasım ayında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan, genel ahlaka uygun olmayan, toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen ad ve soyadlarının, il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilmesine olanak sağlayan uygulamadan vatandaşların 6 Aralık 2022 tarihine kadar faydalanabileceği açıklanmıştı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabı üzerinden 'ad ve soyad değişikliği' tarihinin uzatıldığını duyurmuştu.

Konuyla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Ad-Soyadı Değişikliği Başvuruları İçin Son Tarih! e-Devlet Ad-Soyad Değişikliği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ad ve soyad değişikliği uygulaması sayesinde bugüne kadar 298 bin 670 kişinin soyadını, 134 bin 818 kişinin ise adını değiştirdi.

Vatandaşlar arasında en çok değiştirilen isimler arasında "Yunis, Memet, Rabiye, Hava, Esme, Ümüt, Sümeyya, Firdes, Perişan, Sadet" yer aldı.

En fazla değiştirilen soyisimler arasında ise "Aydin, Çakal, Çinar, Çoşkun, Dalkıç, Deli, İşik, Kahriman, Kör, Satılmış, Top, Turğut, Uğuz" var.

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de en çok kullanılan soyadı yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin taşıdığı "Yılmaz" oldu.

Ülkemizde en çok bulunan soyisimlerinden bazıları ise Kaya, Demir, Çelik, Şahin, Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın ve Özdemir.

İlginizi Çekebilir

Bunu da Gördük! 19.756 Kişinin İsim ve Soyismini 'Fatih Terim' Olarak Değiştirmek İçin Başvurduğu İddia Edildi
e-Devlet'ten Ad ve Soyadı Değiştirme Başvuruları Hakkında Ortaya Atılan İlginç İddia!

Popüler İçerikler

Metroda Gördüklerinden Rahatsız Oldu: Cem Davran'ın Gençlere Verdiği Abi Nasihatı Tartışma Yarattı!
Barajların Çatladığına İlişkin Paylaşımlar Yapılmıştı: Fenomen Oğuzhan Uğur’a 4 Yıl 6 Aya Kadar Hapis Talebi
Polatların Davasında Şok Gelişme: Dilan Polat'ın Kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu Tahliye Oldu!
YORUMLAR
23.08.2022

ismimi değiştirmeye kalksam annem beni pıçaklar heralde.

24.08.2022

semiramis -_-

23.08.2022

Hmm… vallaha ben ismimden memnunum aslında ya 😂 ama, Cebrail, mikail, İsrafil ya da Azrail olarak değiştirebilirim 😂 bilmeyenlere: dört büyük meleğin isimleri bunlar ve baya hoşuma giden isimler. Hepsini görevi başka 🤓

23.08.2022

Değişik bir elemansın🤔

Valla ben adımdan soy adım menün berati KIRNAOĞLU 😊😊

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ