Yürü Yüreğim Gidelim Buralardan: Taşınmanızı İnanılmaz Kolaylaştıracak 23 Tüyo

Taşınmak, gezmek bazılarımız için güzeldir. İşte o bazılarımızın süper gücü az eşya ile hayatlarını devam ettirmek! İşte böyle süper güçleri olmayanlar için dünyanın en büyük işkencesi taşınmaktır! Neyi nereye koysak? Nasıl toplasak? 'Her yer her yerde!' diye yakınmaktan hiç iş yapamadığınız bir noktaya ulaşırsınız.

Evet biliyorum 'ee bunu yapan şirketler var canım Mignon biz niye uğraşıyoruz,' derseniz haklısınız ama onlar da çok pahalı arkadaşlar diye cevap vermem gerekir. 

Bu nedenle taşınma işini gözünüzde büyütmeden bir çırpıda taşınmak ve yerleşik hayata geçmek için işte ihtiyacınız olan ipuçları.

1. Her şeyin başı plan!

en ufacık bir tatil bavulu bile hazırlarken plan yapmanız işinizi kolaylaştırır. Taşınma içinde işe planlayarak başlamalısınız, hangi gün hangi odayı toplayacağınızı ya da hangi eşyaların atılacağını liste yapmalısınız.

2. Kutuları doldurmak kolay da taşımak dert!

Kutularınızı rahat taşımak için kenarlarına kesikler açın. İşiniz sandığınızdan daha kolaylaşacak.

3. Yumuşak eşyalarınızı büyük çöp poşetlerine doldurabilirsiniz.

Kutuları daha ağır ve sert malzemeler için kullanmanız daha akıllıca olacaktır. Yumuşak ve bükülebilir eşyalar için çöp poşetleri en uygunu olacaktır.

4. Kutu, poşet derken ee içinde ne olduğunu görmem gerek derseniz.

İşte bu büyük plastik kutulardan alabilirsiniz. Hatta çok büyük olanlarının tekerleklileri bile var. Mutfak/banyo malzemelerini içine doldurabilir, taşınmanın ilk günlerinde üzerini de masa olarak kullanabilirsiniz.

5. Kitap gibi ağır eşyalarınız için tekerlekli bavullar da kullanışlı olabilir.

Ağır şeyleri taşımak zor olabilir bunun için tekerlekli bavullar işinizi kolaylaştırabilir. Üstelik bavulları ayrıca taşımanıza da gerek kalmaz. Yeni evde her şey derli toplu durur.

6. En az iki hafta önceden buzdolabınızdakileri tüketmeye başlamalısınız.

Biz Türk milletiyiz buzluğumuzu, buzdolabımızı doldurmayı pek severiz. Ancak taşınacaksanız işler biraz sarpa sarabilir. Bunun için yapacağınız mutfak alışverişlerine bir süre ara verip buzdolabınızdaki yiyecekleri tüketmeye başlamalısınız

7. Buzdolabının içindekiler bittiyse fişten çekebiliriz.

Buzluktaki oluşmuş buzların erimesi ve buzdolabınızın boş ve temiz kalması için 48 saat öncesinden buzdolabınızın fişini çekin ve içi oda sıcaklığına gelince iyice temizleyin. Bu buzdolabının içinde olabilecek olan bakterilerin ölmesini ve yeni evinize misafir olmamasını sağlar.

8. Ayna ve çerçevelere dikkat!

Kırılacak ayna ya da cam çerçeveli ürünlerinizi en güzel koruma yöntemi maskeleme bantları ile fotoğraftaki gibi bantlamaktır. Ardından bir battaniyeye sararak kutulara koyarsanız hiçbir şey olmayacaktır.

9. Kırılacak demişken mutfak araç gereçlerini unutmamak gerek.

Mutfaktaki bir çok eşya kırılacak cinsten en önemlisi onları kurtarmak. İlk olarak tabaklardan başlayalım; Tabaklarınızın arasına bir adet köpük tabak koyarsanız kayma ya da kırılma olasılığını en aza indirebilirsiniz.

10. Ya da tabakları baloncuklu naylon ile sarıp kutuya yan yana dizebilirsiniz.

Tabakları baloncuklu naylonlara sarıp bir koliye yan yana dizerseniz de yine kırılmalarını önleyebilirsiniz.

11. Tabaklardan sonra bardakları da unutmamak lazım.

Bardaklarınızı iki kat gazete kağıdı ile sararak kolilere yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz kalın temiz çorapların içine de koyabilirsiniz.

12. Cam şişedekiler en kıymetliler!

Genelde içkiler cam şişede olurlar bu nedenle evin en değerlileri sınıfındadırlar. Bir koliyi onlara ayırıp içine kalın mukavvalardan bölmeler yaparak kırılmalarını engelleyebilirsiniz.

13. Koliden dolap yapmak aslında çok kolay!

Evet kıyafetlerinizin hepsini bir bir katlamadan askılarıyla taşımanız da pek mümkün! Bir kolinin iki kenarına delik açarak sert bir rulo koyun. Askıdaki kıyafetlerinizi bir ya da iki elbise kılıfına sığıştırın ve bu ruloya asın, işte her şey şipşak hazır!

14. Vakumlu poşetler her an hayat kurtarır!

Sadece taşınırken değil, yazlık-kışlık yaparken bile hayat kurtaran vakumlu poşetler kıyafetlerinizi bir yerlere sığdırma sorununu ortadan kaldırabilir.

15. Her şey bitti bir de kabloların yerini akılda tutmak kaldı!

Yeni evin en büyük kabuslarından biri de işte bu televizyon gibi elektronik aletlerin arkasındaki kablo karışıklığı ve hangi kablonun nereye gireceğini bilememe sorunsalı. İşte bu durumdan kurtulmak için yapmanız gereken şey akıllı telefonlarınıza sarılıp birkaç fotoğraf çekmek hepsi bu!

16. Her şeyin bir IKEA kullanım kılavuzu olmayabilir!

Evet eminim siz de yıllar önce aldığınız masanızın kullanım ve birleştirme kılavuzunu saklamıyorsunuz. Bu nedenle her eşyayı teker teker demonte edin ve her bir ufak parçayı ayrı ayrı poşetleyip üzerine neye ait olduğunu yazın.

17. Ezilip kırılacaklar için havlu!

Evde yer bezi olmayı bekleyen  birçok eski havlu vardır eminim. İşte onları bu seferlik taşınmada kullanabilirsiniz. Özellikle elektronik aletlerinizin kutularında bile güvende olamayacağını düşünüyorsanız bir kere de havlu ile sarmalısınız.

18. Yatağınız taşınırken kirlenmesin!

Yorgan, çarşaf bunlar yıkanır da peki ya yatak? İşte onu yıkamanın bir yolu yok! Bu nedenle yatağınıza birkaç kat lastikli çarşaf geçirebilirsiniz, böylelikle yatağınızın başına bir şey geldiğinde tek yapmanız gereken çarşafları atmak olur.

19. Ne kadar ufak o kadar baş belası!

Özelikle kadınların baş belası her taşınmada kaybolan takılarıdır. Siz gelin evdeki atılacaklar listesinden tuvalet kağıdı rulosu ve yumurta kabını çıkarıp onları takılarınızı paketlemek için kullanın.

20. Gelelim ikinci baş belasına makyaj malzemeleri!

Evet kadınların bir diğer sorunu da dökülen,patlayan ve de kırılan makyaj malzemeleri. Fotoğraftaki gibi sıkıştırılmış pudra, far ve allıklarınızın üzerine bir parça pamuk koymanız onların salıklı bir şekilde yeni eve varmasını sağlayabilir. 

Aynı zamanda patlayabilecek her türlü sıvı için de streç film ile kapaklarının altını sarıp kapakları üzerine kapatmanız sizi olası bir felaketten kurtaracaktır.

21. Açılma riski olacak eşyaları streç film ile iyice sarabilirsiniz.

Her çekmecenin içini tek tek boşaltmak yerine sıkıca sarmak size yerden ve zamandan tasarruf sağlayabilir.

22. Tabi ki en önemlisi her kutunun üzerine yazılacaklar!

Kutunun üzerine 'kırılacak!!' ve 'üst taraf ⬆' gibi uyarı kelimeleri ve hangi odaya ait olduklarını yazmayı ihmal etmemelisiniz. Bu hem siz hem de nakliye şirketi için çok önemli! 

Ayrıca yazdığınız uyarıları kutunun altı ve üstü dahil olmak üzere her yerine yazmalısınız.

23. Vee unutmayınız taşındığınız evdeki ilk gece bütün kutuları açamazsınız!

Taşınmanın ilk geçesini ya da ilk birkaç gününü kurtarmak adına kendinize bir koli ya da bir çanta hazırlayın ve o çantayı ya da kutuyu kendi özel aracınızla eve götürün.

Popüler İçerikler

Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?