Yurt Dışına Çıkanların Yaptıkları 10 Şey

1. Kültür sanat gurusu kesilmek

Tamam kabul. İnsan yeni bir yere gittiğinde oranın müzesini gezer, kültürünü öğrenmeye çalışır, doğrudur. Ama kaç kere ülkendeki müzeye, ören yerine gittin be kardeşim. Yurt dışındakilere gitme demiyorum. Hobi olarak yine git ama ülkendekileri bir gör de önce öyle git.

2. Bol keseden sallamak

Çift olarak değil de yalnız ya da arkadaşlarla gidilmiş bir seyahatse kesinlikle söylenen yalanların en büyüğü. Yabancıların mutlaka bizim kızlarımıza dibi düşmüştür ya da kara yağız delikanlılarımız ilik gibi hatunları ayıklamıştır. Ziyaaaaaaaaaa!!!!

3. İtalyanlara benzetilmek

Böyle bir şey gerçekten var. Her yurt dışından dönen mutlaka 'ay İtalyanlara benzettiler' hikayesi anlatıyor. Ancak sakin olun. Çünkü sizin benzetildiğiniz İtalyanlar görseldeki gibi İtalyanlar değil.

4. Güneş gözlüğü takmak

Evet aslında sadece yurt dışına çıkanların kullandığı bir aksesuar değil ama bu işin garip bir tarafı var. Türkiye'de çok nadir güneş gözlüğü takan insanlarımız yurt dışına çıktıklarında bu aksesuarı kafalarından çıkarmaz oluyorlar.

5. Otobüse metroya kaçak binmek

Her yerde olmasa da çoğu yerde toplu taşımaya binerken kontrol yok. Elini kolunu sallaya sallaya biniyorsun. Yurt dışına çıkanlar da ballandıra ballandıra anlatır bedava bindiğini. Kusura bakma kardeşim ama o senin kurnazlığın ya da adamların geri zekalılığı değil. Sadece medeniyet. Kontrole denk gel de göreyim seni nasıl 1,5 euroluk bilet için 75 euroyu kitliyorlar adama.

6. Ucuz diye diye yemeye/içmeye abanmak

Sana bana ucuz değil kardeşim. Oranın yerlisine ucuz. Kur farkını hesapladığın zaman aynı paraya geliyor.

7. Kırmızı ışıkta beklemek

Koskocaman cadde. Bir tane araba geçmiyor. Ve tabii ki kırmızı ışıkta herkesle beraber turistler de bekliyor. Türkiye'de olsa hayatta beklemeyecek insanlar birden bire kurallara uymaya başlıyor ve kırmızı ışıkta geçmiyor.

8. Aşırı özgüven

Memleketinde yapmadığı hareketleri yurt dışında olmanın vermiş olduğu rahatlıkla abuk subuk hareketleri yapmaktan kaçınmayanlar unutmayın ki çoğu yerde sadece çok kibar insanlar oldukları için tepki vermiyorlar. Yoksa size bayıldıklarından değil.

9. Rakı götürmek

Hele ki yaz  tatiliyse ve otel yerine ev falan tutulduysa %90 yapılan şey rakı götürmek. Ya kardeş çeşit çeşit hayatında görmediğin biralar var sudan ucuz şaraplar var her şeyi geçtim git yerel içkileri dene hepi topu kalacağın bir hafta 10 gün. Rakısızlıktan ölmezsin sabret biraz.

10. Kendi ismini aksanlı telaffuz etmek

Yeni bir ortama girildi ve haliyle ortamda İngilizce konuşuluyor. Karşı taraf isim sordu. Durur mu yurtdışına çıkan Türk. Yapıştırıyor cevabı. My name is Eali and my friend's name is Volkın. Hayır kardeşim sizin isimleriniz Ali'yle Volkan.

Popüler İçerikler

Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!
Yeniden Topun Ucundalar: RTÜK'ün Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti'ne İnceleme Başlattığı İddia Edildi!
Semih Çelik'in Surlarda Öldürdüğü İkbal Uzuner'in Son Anları Ortaya Çıktı!