Yunus Başaran Kimdir? TİP Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı Yunus Başaran'ın Siyasi Hayatı

Türkiye İşçi Partisi Antalya 1. sıra milletvekili adayı Yunus Başaran, TİP milletvekili adayları arasında dikkat çeken isimlerden biri oldu. Türkiye İşçi Partisi kurucu meclis üyelerinden biri olan Yunus Başaran, aynı zamanda TİP MYK üyesi olarak da görev almaktadır. Peki, Türkiye İşçi Partisi Antalya milletvekili adaylarından Yunus Başaran kimdir, kaç yaşındadır? Yunus Başaran'ın eğitimi nedir? 

İşte, Yunus Başaran'ın siyasi kariyeri...

Yunus Başaran Kimdir?

Yunus Başaran, 1995 senesinde Antalya'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını devam ettirmek için Ankara'yı tercih eden Başaran, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Yunus Başaran'ın Eğitim Hayatı

Yunus Başaran, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuştur. Başaran, siyasi kariyerinin yanında turizm sektöründe de farklı alanlarda görevler yapmıştır.

Yunus Başaran'ın Siyasi Yaşamı

TİP MYK üyesi Yunus Başaran, henüz 16 yaşındayken siyasi kariyeri başlamıştır. Parti çalışmalarına 16 yaşında başlayan Başaran, Türkiye İşçi Partisi Kurucu üyelerinden biri ve Merkez Yürütme Kurulu üyesidir. 

Başaran, Antalya il başkanlığı görevi yapmıştır. Parti içi eğitimlerden sorumlu olan Yunus Başaran, bir süre Akdeniz bölge sorumluluğunu da yapmıştır. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde ise Antalya 1. sıra milletvekili adayıdır.

İlginizi Çekebilir

TİP Milletvekili Adayları Kimler? 2023 Genel Seçimleri 28. Dönem TİP Milletvekili Adayları Kimler Oldu?

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti