Yas İlan Edilen Yunanistan'da Çanlar Ayasofya İçin Çaldı

Müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya'da ilk cuma namazı bugün kılındı. Yunan Ortodoks Kilisesi bu durum nedeniyle 'yas günü' ilan etti. Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ta kiliseler yas için çan çalarken bazı kiliselerde bayraklar yarıya indirildi.

Ayasofya'da 86 yıl aradan sonra ilk kez Cuma namazı kılınması Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde öfke ve üzüntü ile karşılandı.

Ayasofya 86 Yıl Sonra Cuma Namazı ile Cami Olarak İbadete Açıldı

🎥 Her iki ülkenin önde gelen Ortodoks Hristiyan din adamlarının çağrısı ile öğle saatlerinde kiliselerde çanlar çalındı.

🎥 Yunanistan Başbakanı Miçotakis: "Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesi"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 'Bugün (Ayasofya'da) yaşananlar gücün değil zayıflığın göstergesi' derken Yunanistan Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hieronimos, Cuma namazının kılındığı 24 Temmuz Cuma gününü, Hristiyanlık ve Yunanistan adına yas günü ilan etti.

Kıbrıs Başpiskoposu Krisostomos ise Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin, "kabul edilemez ve canice" olduğunu dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde de ülkedeki Ortodoksların dini lideri Başpiskopos Elpidoforos'un çağrısıyla ülkedeki tüm Ortodos kiliselerinde bayraklar yarıya indirildi.

Atina ve Selanik'te Ayasofya protestosu

Ayasofya'nın ibadete açılması akşam saatlerinde Yunanistan’ın başkenti Atina ve Selanik'te de protesto edildi.

Atina'daki protestolardan görüntüler 🎥

Popüler İçerikler

Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
YORUMLAR
24.07.2020

Yunan başbakanının yaptığı açıklama o kadar doğru ki. Ayasofya'nın iki dine ev sahipliği yapmış bir yapı olarak müze olarak korunması ülkemizin batıya bir jesti olarak gücümüzün göstergesiydi. Yunanistan'da yok edilen Osmanlı yapılarına karşı bizim bu kararı almamız çok ciddi bir büyüklük göstergesiydi. Şimdi bizi de Ortadoğu'nun birbiriyle sidik yarıştıran ülkelerinden biri seviyesine indirdiler. Bu tür hareketlerin Türkiye'yi güçlendirmek için mi yoksa güçsüzleştirmek için mi yapıldığını sorguluyor insan. İktidara geldiklerinden beri yaptıkları tek şey ülkeyi dışarıda daha da itibarsızlaştırmak. Türk olmanın eskiden bir değeri vardı. Şimdi uluslararası alanda sadece paramız değil aynı zamanda Türklük itibarımız da beş para etmiyor. Zamanında öğrencilere her sabah "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" demeyi yasakladıkları zaman söylemiştik bunların Türklükle bir dertleri var diye. Şimdilerde gerçekten "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" diye birşey kalmadı.

24.07.2020

Atina'da bir tane cami var mı? Onlar kaç tane camiyi kiliseye çevirdiler ben gittim ve gördüm. İstanbul'da ise bırak şehri, oturduğum mahallede bile iki tane kilise var.

Pasif Kullanıcı
24.07.2020

Kudurun yunan finoları, Atina da bir tane cami yok bu sizin ayıbınız olsun, Türkiye de 398 kilise 38 sinagog var. Ne dinlere saygınız var ne tarihe... Tek bildiginiz sey aglamak, aglayın

24.07.2020

osmanlı dönemindeki camiiler müze ve camii olarak duruyor hala?

24.07.2020

aslında herif haklı. İstanbul'daki olay tamamen güçsüzlük gösterisi maalesef. İşin komik tarafı 3 kuruşa muhtaç olduğumuz dönemde belki de en çok gelir getiren müzelerden birinden vazgeçtik. Ne uğruna ? Kime hava olsun diye ? Bu iki ülke de ne zaman akıllanıp birbirlerinin aynısı olduklarını ve birlikteyken ancak güçlü olabileceklerini fark edecekler merak ediyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (65)