Yunanistan, Ülke Genelinde 3 Haftalık Karantina İlan Etti

Yunanistan'da vakaların yeniden artışının önüne geçilebilmesi amacıyla ülke genelinde 3 hafta süreyle karantina kararı alındı.

İki hafta önce başkent Atina dahil olmak üzere salgından en fazla etkilenen bölgelerde tedbirlerin arttırıldığı Yunanistan'da şimdi de ülke genelinde karantina ilan edildi.

30 Kasım'a kadar yürürlükte

Başbakan Kiryakos Miçotakis yaptığı açıklamada, 7 Kasım Cumartesi yerel saatle 06.00'dan itibaren ülke genelinde başlayacak üç haftalık karantina uygulamasının 30 Kasım'a kadar yürürlükte olacağını duyurdu.

Son 5 günde vakalardaki ani artıştan sonra harekete geçmek zorunda kaldığını söyleyen Miçotakis, karantina olmadan sağlık sistemi üzerindeki baskının 'dayanılmaz' olacağını vurguladı.

Market ve eczane dışındaki tüm işletmeler kapalı

Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek yeni kısıtlamalar kapsamında, marketler ve eczaneler hariç tüm işletmeler kapatılacak.

Halkın, dışarı çıkabilmesi için izin alması gerecek. Karantina kapsamında ilkokulların açık kalmasına karar verilirken, ortaokul, lise ve üniversitelerde ise uzaktan eğitime geçilecek.

Yunanistan'da şu ana kadar 46 bin 892 koronavirüs vakası tespit edilirken, 673 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
YORUMLAR
06.11.2020

Biz de bölgesel olarak 65 yaş üstüne kısıtlama getiriliyor. 22'den sonra mekanlar kapatılıp cafe restorant gibi yerlerde canlı müzik yasaklanıyor... Ve hala millet bunlara oy veriyor. Dünya tarihinde hiç bu kadar fazla SALAK bir araya gelmemiştir anadoluda.

06.11.2020

Helal olsun

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ