Yunanistan'dan Göçmen Geçişlerini Engellemek İçin Yeni Önlem: Sınıra Dikenli Tel Çekilmeye Başlandı

Yunanistan, sınırda bekleyen göçmenlerin geçişlerini önlemek için güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Kamyonlarla sınıra jiletli ve dikenli teller taşıyan Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı’nın çevresi ve Meriç Nehri kıyılarına tel örgüler ördü.

DHA'nın haberine göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne’ye gelen göçmenler nedeniyle Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı'nı giriş çıkışlara kapatıp, geniş kapsamlı önlemler aldı.

Yunanistan, sınırdaki güvenlik güçlerinin sayısını arttırdı. Yunanistan güvenlik güçleri, Pazarkule Sınır Kapısı’nın karşısında, sınırın sıfır noktasında siper dahi kazdı.

Ancak önlemlere rağmen binlerce göçmen, özellikle Meriç Nehri'ni botlarla aşıp karşıya geçmeyi sürdürüyor.

Meriç Nehri kıyısına dikenli be jiletli tel örmeye başladılar

Yunanistan güvenlik güvenlik güçleri, şimdi de TIR'larla Pazarkule'nin hemen karşısında bulunan Kastanies bölgesine tonlarca jiletli, dikenli tel örgü taşıdı. Tel örgüler Meriç Nehri kıyısı ile Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde örülmeye başlandı.

Türkiye'nin mültecilerinin geçişlerini engellemeyeceğini açıklamasının ardından binlerce mülteci Yunanistana geçmek için hareket etmişti👇

Sınırdan Manzaralar: Kontrolün Kaldırılmasının Ardından Mülteciler Edirne'ye Doğru Yürümeye Başladı

Geçişleri engellemek isteyen Yunanistan sert önlemlerde bulundu

Pazarkule Sınır Kapısı'nı Kapatan Yunanistan'dan Göçmenlere Gazlı Müdahale

Yunanistan'ın güvenlik güçleri, Pazarkule çevresinde 13 gündür bekleyen göçmenlere zaman zaman sert müdahalelerde bulundu. Gerçek silah, plastik mermi, gaz bombası, biber gazı ile Yunanistan'ın yaptığı müdahalelerde bugüne kadar 3 göçmen öldü, binden fazla göçmen de yaralandı.

Sınırı geçen bazı göçmenlerde dövülüp soyulduktan sonra tekrar Türkiye'ye gönderildi📌

Yunanistan'a Geçen Bir Grup Göçmen, Değerli Eşyaları ve Kıyafetleri Alınıp Dövüldükten Sonra Türkiye'ye Geri Gönderildi

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
11.03.2020

Ben Yunanlılara tepki gösterenleri anlamıyorum arkadaş. Tamam insani yardım vs. eyvallah da arkadaş adamların ülkelerini, ekonomilerini, kültürlerini korumak istemelerinin nesi kötü? Herkesi kendimiz gibi Araplaşma hastası falan mı sanıyorsunu?

11.03.2020

helal olsun yunanistana! valla billa bak.. adamlar diyor ki hooop dur bakalım senin kafan esti diye biz memleketimize ne idüğü belirsiz milyonları mı alıcaz kardeşim ne malum içlerinde işidli olmadığı cihatçı terörist olmadığı virüs getirmediği ayrıca benim ekonomim zaten zor durumda ben niye extradan ödenek vericem bunlara.aynı ciddiyeti biz kendi sınırlarımızda gösterebilseydik keşke.. avrupa resmen para karşılığı kakaladı bunları bize..o kadar din kardeşlerimiz bunlar muhabbeti yapıp da hadi yallah diye ''gevurun'' eline yollayarak koz olarak kullanmamız da ayrı bi ironi .

11.03.2020

Acaba o sınır arasında da çoğalıyor mu bunlar? Mitoz bölünme mi yapıyorlar anlamış değilim.

TÜM YORUMLARI OKU (7)