Yunanistan'da Papa Francis'e Protesto: 'Sen Bir Kafirsin!'

Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'i, Yunanistan ziyaretinin ilk gününde, kendisine yaklaşan bir din adamı 'Papa, sen bir kafirsin' diyerek protesto etti.

Papa Francis, 3 gün sürecek temasları kapsamında geldiği Yunanistan'da Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Başbakan Miçotakis ile bir araya geldi. Papa daha sonra Yunanistan Başpiskoposu İeronimos ile görüşmek için geldiği yerde bir Ortodoks rahip tarafından protesto edildi.

Başkent Atina'da Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un residansına gelen Papa'ya, üç kez 'kafir' diye bağıran Ortodoks rahip, güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırılarak kısa süreli gözaltına alındı.

Papa, kendisini protesto eden rahibe herhangi bir tepki vermedi.

Protestocu bir Ortodoks rahip 📹

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Papa Francis'i ağır sözlerle protesto eden kişi Ortodoks kilisesi mensubuydu ve bir Ortodoks rahip olarak, Katolik dünyasının lideri Papa Franciscus'un Yunanistan ziyaretinden rahatsızlık duymuştu.

Kilise 1054 yılında Doğu ve Batı Kilisesi olarak ikiye ayrılmış, o tarihten itibaren iki kilise arasındaki ayrım ve anlaşmazlık asırlar boyu devam etmişti.

Yunanistan'a 3 günlük ziyarette bulunan Papa Francis, Başpiskoposluk ziyareti öncesinde Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmüştü.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
05.12.2021

Dinler dinciler hep aynı birbirlerini kafir ilan edip öldürme, malına namusuna çökme halleri hiç değişmez her coğrafyada aynı bütün toplumların baş belaları. Toplumun paraziti hiç değişmez.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ