Yunanistan'a Geçen Bir Grup Göçmen, Değerli Eşyaları ve Kıyafetleri Alınıp Dövüldükten Sonra Türkiye'ye Geri Gönderildi

Edirne üzerinden Yunanistan'a geçen bir grup göçmen, Yunan polisi tarafından değerli eşyaları ve kıyafetleri alınıp dövüldükten sonra Türkiye'ye geri gönderildi. 

Polis şiddetine maruz kalan Afgan göçmenler arasında yer alan Ali Haskani, 'Yunan polisi bize çok kötü davrandı. Sopayla her yerimize vurdu. Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar. Üzerimizdeki kıyafetleri soyarak bizi zorla gönderdiler' dedi. 

Zorla bindirildikleri bot ile Türkiye tarafına itildiler

Göçmenlerin, Edirne'den Yunanistan'a geçme mücadelesi devam ederken, Meriç Nehri üzerinden geçiş yaptıktan sonra Yunan polisi tarafından yakalananlar, Türkiye'ye geri gönderiliyor. 

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Yunanistan tarafına geçen bir grup Afgan göçmen, Yunan polisi tarafından şiddet gördü ve Türkiye'ye geri gönderildi.

'Üzerimizdeki para, telefon ve değerli eşyalarımızı aldılar'

Yunan polisi tarafından yakalandıktan sonra, bir yere götürüldüklerini ve zorla bindirildikleri bot ile Türkiye'ye geri gönderildiklerini söyleyen Muhammed Elhadar, şunları söyledi:

'Ben, ailem ve arkadaşlarımla birlikte dün karşıya geçmeyi başardım. Yunan polisi bizi yakaladı. Bizi alıp bir yere götürdüler. Bu sabah, erken saatlerde Meriç Nehri kıyısına getirip üzerimizdeki para, telefon ve değerli eşyalarımızı aldılar. Ellerindeki sopalarla döverek, Türkiye tarafına ittiler. Türk askeri bize sahip çıkıp, battaniye verdi, yemek verdi. Allah Türk askerinden razı olsun'

'Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar'

Öte yandan diğer bir Afgan göçmen Ali Haskani ise, 'Yunan polisi bize çok kötü davrandı. Sopayla her yerimize vurdu. Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar. Üzerimizdeki kıyafetleri soyarak bizi zorla gönderdiler' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, bugün yaptığı açıklamada Edirne'den Yunanistan'a geçen göçmen sayısının 130 bini aştığını ifade etti.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
03.03.2020

Dayanın koçlarım benim eğer aynı anda 5 milyon göçmen kapıya dayanirsa kimse bir şey yapamaz. Birlik olun ve yarın kapıları. Şaka bir yana herkes bizim insanımız gibi aşırı iyi olmaz.butun göçmenlerin vebalini Türk halkı yıllardır ödüyor. Nasıl olursa olsun bir an önce gidin. Kimse kusura bakmasın çalıştığım köyde idlib şehidi var çocuğu doğmadan yetim kaldı. Eğer Suriyeliler ülkesine sahip çıksaydı bu şehit olmayacaktı. Bir gün dara düşürsek yine bizim insanımız gelip yardım edecek bunlar değil. Önce her zaman Kendi insanimiza sahip çıkabiliriz

03.03.2020

Bana yalan gibi geldi.yunan askerler tırnak uzatıp cırmıkladılar mı? Acıtasyon var bu haberde aman bizi göndermeyin, siz çalışın devlete vergi verin devlette bize baksın! Yunanlar bizim kadar enayi değiller onu anlamış olduk!

03.03.2020

Hani Türkiye'de bir şey kalmamıstı? Hani beğenmiyordunuz Türkiye'yi? Yunanistanı görünce sizin için savaşan ülke için kötü konuşmuştunuz hani? Artık lütfen bir SİKTİRİN GİDİN

TÜM YORUMLARI OKU (36)