İnsanlar, dünyaya hükmetmiş durumda. Her geçen gün sayımız daha fazla artıyor ve en iyi sekilde yaşamamız için beslenme düzenimizi sağlamamız gerekiyor. Fakat doğa şu an bize yetebilecek durumda değil. Kendi kendimize bir şey yapma ihtiyacı hissediyoruz. Bu nedenle yeni çareler üretiyoruz. Besin ihtiyaçlarımızı karşılamak için özellikle hayvanları kullanıyoruz.
Peki bunu etik kurallar çerçevesinde meydana getirebiliyor muyuz?
Her yıl 305 milyon tavuk, yumurta endüstrisine katkıda bulunuyor. Ve bu canlılar 2 yıl boyunca kolaylıkla işkence diyebileceğimiz sürece maruz kalıyor. Tavukların hangi koşullarda bize hizmet ettiklerine gelin birlikte bakalım.
Dikkat: Vicdan içerir!
şimdi millet 1. bu içeriği hazırlayan arkadaşın bu konuda hiçbir bilgi sahibi olmadığını 3. fotografa açıklama olarak "Bireyler, bu şekilde büyük bir kuluçka makinesinin içinde hayata gözlerini açıyor." ifadesinden anlıyorum. görüntüdeki ortam kuluçka makinası değil iklim kontrollü civciv bölmesi. 2. 7. fotografta kullanılan "Erkek bireyler ise telef edilmek için ya çöp torbalarında bekletiliyor ya da öğütülüyor." diye birşey yok, sadece çevre ısısının değiştirilmesiyle dahi civcivlerin cinsiyeti yumurtadan çıkmadan önce kontrol edilebilmekte, ayrıca yapılan genetik ıslah çalışmaları neticesinde istenilen oranda dişi/erkek hat yetiştirmek mümkün olabilmekte. yinede erkek civciv çıkarsada büyük ölçüde "parent hat" olarak yani damızlık olarak kullanılmakta, bir kısmıda etlik piliç olarak değerlendirilmekte.
Veganlığı falan tartışmayacağım.Et yemek doğada olan bir şey.Ama bu zulmün doğada yeri yok
İnsan ırkından daha da tiksinmek istiyorsanız ''earthlings'' belgeselini izleyebilirsiniz. Aynı şekilde et tüketmek de hayatta kalmak için bir şart değil, sadece damak zevki için yapılan/yapılmasına göz yumulan bir tercih. Tekrar ediyorum; mecburiyet değil. Tercih. Doğal yollarla da süt, yumurta gibi besinleri elde edebilecekken endüstriyel hayvancılığın bokunu çıkaran insan denen bu canlı inancına göre ekolojik sistemin en tepesinde ve diğer canlılara işkence etme hakkına sahip. Akıllı ve güçlü bir canlı olarak savunmasız ve zayıf bir canlıya zarar vermemeyi de tercih edebilir. Ama etmiyor.