Yumurta Endüstrisinin Ardında Yatan Gerçekler ve Civcivlere Yapılan Akıl Almaz İşkenceler

İnsanlar, dünyaya hükmetmiş durumda. Her geçen gün sayımız daha fazla artıyor ve en iyi sekilde yaşamamız için beslenme düzenimizi sağlamamız gerekiyor. Fakat doğa şu an bize yetebilecek durumda değil. Kendi kendimize bir şey yapma ihtiyacı hissediyoruz. Bu nedenle yeni çareler üretiyoruz. Besin ihtiyaçlarımızı karşılamak için özellikle hayvanları kullanıyoruz.

Peki bunu etik kurallar çerçevesinde meydana getirebiliyor muyuz?

Her yıl 305 milyon tavuk, yumurta endüstrisine katkıda bulunuyor. Ve bu canlılar 2 yıl boyunca kolaylıkla işkence diyebileceğimiz sürece maruz kalıyor. Tavukların hangi koşullarda bize hizmet ettiklerine gelin birlikte bakalım.

1 2

Dikkat: Vicdan içerir!

Bu hayvanların yaşantıları, başından itibaren bir sefalet haline geliyor.

Bir dişi bireyin yumurta üretmesi yaklaşık 34 saat sürüyor.

Bireyler, bu şekilde büyük bir kuluçka makinesinin içinde hayata gözlerini açıyor.

Herhangi bir şekilde anneleriyle bir araya gelmelerine izin verilmiyor.

Yumurtadan çıktıklarından bir süre sonra, dişi ve erkek bireyler birbirlerinden bu şekilde ayrılıyor.

Canlı oldukları tamamen unutularak...

Dişi bireyler bu endüstrinin bel kemiği haline gelip kafeslere gönderiliyor.

Erkek bireyler ise telef edilmek için ya çöp torbalarında bekletiliyor ya da öğütülüyor.

Hayatta kalan dişi bireylerin oldukça hassas olan gagaları, yanan sıcak bir bıçakla kesiliyor ve bunun öncesi-sonrasında herhangi bir ağrı kesici kullanılmıyor.

Buradaki amaç oldukça kalabalık şekilde bir arada bulunan tavukların birbirlerine zarar vermesini önlemek. Fakat ağrı dolasıyla yemek yiyemeyen birçok kuş ya enfeksiyon ya da açlık, susuzluk yüzünden telef oluyor.

Sayıları 5 ile 11 arasında değişen tavuklar, ''batarya'' kafeslerin içine konuluyor.

Bu kafeslerin içinde yaşamaya zorlanan tavuklar burada ya ayakta durabiliyor ya da çömelebiliyor. Bunun dışında herhangi bir harekette bulunamıyorlar.

Her ne kadar olası yaralanmalar için gagalarını kesmek gibi önlemler(!) alınsa da tavuklar birbirlerine zarar verebiliyor ya da stresten dolayı ölebiliyor.

Kafesler genellikle üst üste bulunuyor.

Bu da demek oluyor ki kuşların dışkıları diğer kafeslere rahatlıkla geçebiliyor. Enfeksiyona oldukça açık bir ortam değil mi? Zaten bu yüzden de birçok tavuk kafeslerinde ölüyor.

Hatta ölen tavuklar, kafeslerinden çıkarılmayıp yaşayan tavuklarla aynı ortamda çürümeye bırakılıyor.

2 senenin sonunda hayatta kalmayı başarmış tavuklar, artık yumurtlama görevlerinin bitmesinden ötürü kesilmek üzere mezbahaya gönderiliyor.

Mezbahaya gönderilen tavuklar, diğer tavukların kanlı görüntüleriyle karşılaşıyor.

Bir süre sonra onlara katılacaklarını bilmeden.

Sonunda baş aşağı duracak şekilde ayaklarından kelepçeleniyorlar.

Ve elektrik akımına maruz bırakılıyorlar.

En sonunda kafaları kesiliyor.

Mikroorganizmalarından arındırılmak üzere işlemlerden geçirilip tekrardan insanlığın(!) hizmetine sunuluyorlar.

#1

#2

Popüler İçerikler

Mehmet Şimşek Meclis’te Sunum Yaptı: “Ülkemizde Vergi Yükü Yüksek Değil”
Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
YORUMLAR
08.06.2016

şimdi millet 1. bu içeriği hazırlayan arkadaşın bu konuda hiçbir bilgi sahibi olmadığını 3. fotografa açıklama olarak "Bireyler, bu şekilde büyük bir kuluçka makinesinin içinde hayata gözlerini açıyor." ifadesinden anlıyorum. görüntüdeki ortam kuluçka makinası değil iklim kontrollü civciv bölmesi. 2. 7. fotografta kullanılan "Erkek bireyler ise telef edilmek için ya çöp torbalarında bekletiliyor ya da öğütülüyor." diye birşey yok, sadece çevre ısısının değiştirilmesiyle dahi civcivlerin cinsiyeti yumurtadan çıkmadan önce kontrol edilebilmekte, ayrıca yapılan genetik ıslah çalışmaları neticesinde istenilen oranda dişi/erkek hat yetiştirmek mümkün olabilmekte. yinede erkek civciv çıkarsada büyük ölçüde "parent hat" olarak yani damızlık olarak kullanılmakta, bir kısmıda etlik piliç olarak değerlendirilmekte.

08.06.2016

3. 8. söylendiği gibi tavukların gagası çok hassas değildir ve kesim işlemi sırasında yüksek sıcaklık koterizasyon görevi görmekte ve hayvanın ağrı duyması minimum seviyeye indirilmektedir. bu işlem yapılmadığı taktirde tavuklarda içgüdüsel olarak "kanibalismus" yani yamyamlık gelişmektedir. yetiştirme sağlığı açısından bu işlemin yapılması elzemdir. 4. "Sayıları 5 ile 11 arasında değişen tavuklar, ''batarya'' kafeslerin içine konuluyor." diye bişey yoktur, bir kafeste en fazla kaç hayvan bulunacağı ve bu tavuklar için ayrılması gereken en küçük alan gıda tarım ve hayvancılık bakanlığının ilgili yönetmeliğinde belirtilir.

09.06.2016

Veganlığı falan tartışmayacağım.Et yemek doğada olan bir şey.Ama bu zulmün doğada yeri yok

Senin gibi mallara kalsaydı mızrak ve ateş icat edilemezdi tabii.

08.06.2016

İnsan ırkından daha da tiksinmek istiyorsanız ''earthlings'' belgeselini izleyebilirsiniz. Aynı şekilde et tüketmek de hayatta kalmak için bir şart değil, sadece damak zevki için yapılan/yapılmasına göz yumulan bir tercih. Tekrar ediyorum; mecburiyet değil. Tercih. Doğal yollarla da süt, yumurta gibi besinleri elde edebilecekken endüstriyel hayvancılığın bokunu çıkaran insan denen bu canlı inancına göre ekolojik sistemin en tepesinde ve diğer canlılara işkence etme hakkına sahip. Akıllı ve güçlü bir canlı olarak savunmasız ve zayıf bir canlıya zarar vermemeyi de tercih edebilir. Ama etmiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (199)