Yüksek Yargıda Kriz: Yeni Şafak AYM Üyelerini Manşetten Hedef Gösterdi

Anayasa Mahkemesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay için aldığı karar Yargıtay tarafından kabul edilmeyince yargı krizi başlamıştı. Hükümete yakın basın, ilk başlarda yargı krizini görmezden gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yargıtay’ın kararını doğru buluyorum’ açıklaması sonrasında topa girdi Yeni Şafak, Anayasa Mahkemesi üyelerinin fotoğrafını manşetten yayınlayıp, ‘FETÖ ve PKK'ya kapı açtılar’ ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi, Gezi olayları sebebiyle cezaevinde bulunan ve geçtiğimiz seçimlerde TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın bireysel başvurusunu görüşmüş ve Atalay’ın cezaevinden çıkması gerektiğine karar vermişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM’nin bu kararını kabul etmeyerek AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Yüksek yargıda başlayan bu kriz, CHP tarafından ‘sivil bir darbe’ olarak yorumlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise uzun süren sessizliğin ardından Yargıtay’ın kararını doğru bulduğunu açıklamış ve yeni anayasa çağrısı yapmıştı.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP kanadından yapılan açıklamada ise, “Ya Anayasa Mahkemesini kapatacağız ya da yeniden yapılandıracağız’ açıklaması geldi.

Tüm bunlar yaşanırken, hükümeye yakınlığı bilinen Yeni Şafak Gazetesi ise mahkeme üyelerinin fotoğraflarını yayınlayarak, yargıçları hedef gösterdi.

‘FETÖ ve PKK'ya kapı açtılar’ başlıklı yazıda, karar imza atan AYM Başkanı Zühtü Arslan, başkanvekilleri Hasan Tahsin Gökcan ve Kadir Özkaya, üyeler Engin Yıldırım, Mehmet Emin Kuz, Rıdvan Güleç, Kenan Yaşar, Selahaddin Menteş ve Yusuf Şevki Hakyemez’in fotoğrafları yayınlandı.

Yeni Şafak’a göre vatandaşlar, anayasanın hükümlerini yerine getiren mahkeme üyelerine tepkiliymiş.

Yeni Şafak'ın haberine sosyal medyadan da tepkiler 👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AYM ve Yargıtay Kararları Hakkında İlk Açıklama Geldi
Yargıtay, AYM'nin Can Atalay Kararını Tanımadı! Karara İmza Atan Üyelere Suç Duyurusu

Popüler İçerikler

İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Afra Saraçoğlu'nun "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü Alırkenki Panik Tavrı Tartışma Yarattı!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
YORUMLAR
11.11.2023

nazi dönemi gibi fişleme var. bari yakmasalar.

11.11.2023

LA nazilerde en azindan namus vardi Hitler Kay etti ve Kafasina kursun sikti karisiyla beraber Bu kopek islamcilar kufretti leri Arab seyhleri onunde diz coktuler Ama hala o sarayda oturuyorlar utanma dan

11.11.2023

Bu ülkede had bilmek yasak galiba? Eminim kağıt israfının sahibinin hukuk bilgisi sıfırdır. Fakat sıfır hukuk ve anayasa bilgisi ile AYM üyelerini fişliyor. Galiba cahil cesareti deniyordu buna.

11.11.2023

Cahil cesareti değil arkasındakilerin kuvveti.

11.11.2023

“ Bu operasyonu kim adına çektiniz” diye başlık atmış! Ulan Türk halkı adına ve TC Anayasasına göre karar verdiler! Dünyanın en uygar en temiz protestolarından biri olan gezi protestolarına destek vermiş ve milletvekili olmuş bir insanın zorla hapiste tutulmasına karşı verilmiş adil bir karar ve bu karara karşı çıkanlar TC Anayasına karşı çıkarak bir nevi darbe teşebbüsünde bulunuyorlar ve darbe suçundan da yargılanmaları gerekir!

TÜM YORUMLARI OKU (17)