YSP Milletvekili Ömer Öcalan, TBMM’de Kürtçe Basın Toplantısı Düzenledi

YSP'li milletvekili Ömer Öcalan, TBMM’de 13 dakikalık Kürtçe basın toplantısı yaptı.

Öcalan Kürtçe basın toplantısının ardından, "Bu konuşmayı Kürtçe yapmak zorundaydım. Sorusu olan var mı?" diye sordu. Basın mensupları konuşmayı anlamadığı için soru soramadı.

Öte yandan TBMM Basın Bürosu, Meclis’te basın toplantılarının Türkçe dışında bir dille yapıldığı için, milletvekili hakkında tutanak tuttu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Öcalan hakkında PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamaları nedeniyle geçtiğimiz günlerde resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Ekrem İmamoğlu’nun Roma Çıkarması: 73 Kişilik Kafile Lüks Otelde Konaklamış
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
02.10.2023

Bu ülkenin bir resmi dili var, bu apocuğun akrabası mıdır kardeşi midir nedir bilmiyorum geçende de apocuk zulme uğruyor diye paylaşım yapıyor. En zoruma giden de bizim vergilerle bunlar maaş alıyor, haram olsun. Göz yumana da yazıklar olsun

03.10.2023

Aman ne kadar da ulkeni dusunuyorsun sende?

02.10.2023

Nasıl çıkıp mecliste ingilizce ya da almanca basın toplantısı yapılmıyorsa kürtçe de yapılamaz. Bunun ırkçılıkla falan alakası yok, ülkenin resmi dili neyse meclisinde o konuşulur.

02.10.2023

Resmi dili Türkçe olan ülkede, herkesin Türkçe anladığı/konuştuğu mecliste Kürtçe konuşmak saçmalıktan başka bişey değil. Ne oldu şimdi adamlar ne dediğini bile anlamadı, zorunluluk ne ?

02.10.2023

Saçmaladı sadece

TÜM YORUMLARI OKU (19)