YSK Seçime Girecek Partileri Açıkladı, İYİ Parti Hemen Cevapladı: 'Ne Oldu? Çalışmadığınız Yerden mi Geldi?'

YSK tarafından yapılan açıklamada; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan inceleme sonucunda 298 sayılı Kanunun 14. maddesinin 11. fıkrası ile 2820 sayılı Kanunun 36. maddesi gereğince illerin en az yarısında teşkilatını kurmuş siyasi partilerin; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi (SP) ve Vatan Partisi olduğu belirtildi.

'İYİ Parti seçime katılabilecek'

Bu kapsamda yapılan açıklamada, '298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile 2830 sayılı Siyasi Partiler Kanunun ilgili maddeleri gereğince seçime girebilmek için öngörülen şartları taşıyan partiler AK Parti, CHP, MHP, BTP, BBP, DP, HDP, SP, Vatan Partisi ve İYİ Parti olduğunun tespit edildiğine YSK tarafından karar verilmiştir' denildi.

Bugün öğle saatlerinde CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçtiği açıklanmıştı 👇

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Açıkladı: '15 Milletvekilimiz Bugün İYİ Parti'ye Katıldı'

Konuya ilişkin İYİ Parti'nin resmi Twitter hesabından yapılan değerlendirmede ise "Ne oldu? Çalışmadığınız yerden mi geldi?" denildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
22.04.2018

Kimse gereksiz heyecanlara kapilmasin umutsuzluga da dusmesin secim icin elinden geleni yapsin. Sonucta bu secimleri yine Akp'nin himayesindeki YSK sayacak aciklayacak. Yılana guvenirim siyasal islamcilara guvenmem. Bunlar İslam'ın yuz karasi bunlardan her turlu sahtekarlik hile beklenir, herkes dikkatli olmali

22.04.2018

Eğer İYİ parti giremeseydi MHP'den ayrılan (Veya mevcut siyasi partilerden usanıp taze kan arayan) arkadaşlar partisiz temsilsiz kalacaktı çok şükür CHP demokrasi teminatı olduğunu gösterdi ve gerekli hamleyi yaptı. Demokrasi karşıtları kudursun.

22.04.2018

CHP kesinlikle demokrasi teminati kesin ...

22.04.2018

Sırf iyi parti seçimlere giremesin diye erken seçim yapanlar chpden 15 vekilin iyi partiye geçmesine hile diyor çok komik ya vallaha çok komik...

TÜM YORUMLARI OKU (71)