YSK Başkanı Sadi Güven: 'İtiraz Olmayan Yerlerde Mazbatalar Verilecek'

YSK Başkanı Sadi Güven 'Geçici sonuçlar siyasi partilerle paylaşıldı. İtiraz süreci devam ediyor' açıklamasında bulundu. Güven, itiraz olmayan yerlerde mazbataların verileceğini söyledi. 

Güven, YSK binası önünde gazetecilere açıklama yaptı. 🎥

Güven seçim sonuçlarıyla alakalı değişen bir durum olmadığını, sonuçlara yönelik itiraz sürecinin devam ettiğini belirtti. 

Geçici sonuçların siyasi partilerle paylaşıldığını söyleyen YSK Başkanı Güven, itiraz olmayan yerlerde mazbataların verileceğini bildirdi.

Güven'in açıklamalarından satır başları şöyle 👇

''Geçici sonuçlar siyasi partilerle paylaşıldı. Dünden itibaren de itiraz süreci başladı devam ediyor. İlçe il seçim kurullarımız, olursa itiraz kararlarını verecekler. Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kuruluna itiraz süresi var ilçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süresi var. İl seçim kurullarında 1 günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük bir süre içinde itirazlara karar verecekler. Sonra 3 gün içinde isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek. İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek tabii.''

İstanbul, Ankara, İzmir ve Diğer Şehirler: Yeni Seçilen Belediye Başkanları Mazbatasını Ne Zaman Alacak? Göreve Ne Zaman Başlayacak?

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
YORUMLAR
02.04.2019

İlçelerde, örneğin Keşan ve birkaç ilçede, chp kazanmasına rağmen akp itiraz ediyor, ne hikmetse akp öne geçiyor... Bu nasıl bir çamur, nasıl bir kara leke ülkenin üzerine çöreklenen... Malazgirt'te de 3 oy farkla akp nin aldığına hiiiiç inanmıyorum....

02.04.2019

İtiraz durumu aşırı normal bir durum hangi parti kazanırsa kazansın karşı taraf itiraz eder bundan normali yok ama İstanbul kafa kafaya kazanıldı. Bir boklar yapacaklar itiraz sırasında geri alacaklar diye korkuyorum açıkçası, ağız tadıyla sevinemedim kaç gündür. 12 Nisan’a kadar rahat edemeyeceğim, umarım değişmez sonuçlar.

02.04.2019

Ekşi sözlükte İstanbul'u binalinin alması iç savaş sebebi diyolaaa

02.04.2019

Şimdi CHP de araştırıyor ve AKP’ye kayan oyları ortaya çıkarırsa daha çok rezil olacak bunlar...Chp de itiraz ettsin kesin çok sahte oy çıkacak.

TÜM YORUMLARI OKU (7)