YPG: 'Suriye'de Ateşkese Uyacağız'

Suriye'de PYD'nin silahlı kolu YPG, Rusya ile ABD'nin öne sürdüğü Suriye'de ateşkes ilan edilmesi anlaşmasına uyacaklarını ancak, kendilerine yönelik saldırılar karşısında meşru müdafaa hakkını saklı tuttuklarını duyurdu.

YPG sözcüsü Redur Halil, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, 'Biz, YPG olarak, (ateşkes) planına büyük önem veriyoruz ve meşru müdafaa çerçevesinde saldırılara karşılık verme hakkını saklı tutarak tamamen uyacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ateşkesi ilkesel olarak olumlu karşıladıklarını söylemiş fakat PYD ile YPG'nin ateşkes kapsamı dışında tutulması gerektiğini ifade etmişti.

Suriye'de kısmi ateşkes anlaşmasının 27 Şubat'ta yürürlüğe girmesi planlanıyor.

ABD ve Rusya Suriye'de Ateşkes Tarihi İçin Anlaştı

Diğer yandan Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın desteklediği muhalif Yüksek Müzakere Komitesi de Suriye'de 'iki hafta boyunca ateşkese uyacaklarını' açıkladı.

IŞİD ve El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi, anlaşma kapsamı dışında tutuluyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Çarşamba günü Ürdün Kralı 2. Abdullah'ı ağırladığı Oval Ofis'te ateşkesle ilgili olarak 'beklentileri yüksek tutma konusunda ihtiyatlı olduklarını' söyledi.

Obama, 'Sahadaki durum çok güç. Fakat geçtiğimiz hafta boyunca tehdit altındaki toplumlara insani yardım ulaştırılması çabalarında makul ilerlemeler gördük' dedi.

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
25.02.2016

Rte savaş ilan etmişken ypg imkanı yok ateşkeste kalamaz.Hele ki el-nusra ypgye saldırdığı şu günlerde.El-nusra Türkiye'de terörist örgüt olarak görülürken tayyip bugün "cici" ilan etti.Açıkça el kaide kökenli grubu da destekliyoruz dedi.Kısmetse yarın işidi destekleyecez diyecek.

25.02.2016

Burda kaçırmamamız gereken en önemli şey, ateşi maşayla tutmak gerekir elbette ama maşa demir olursa elimiz yine yanar yine yanar.

Pasif Kullanıcı
25.02.2016

babasının hayrına değil ordaki silahlar pkk'ya geçirilecek türkiyeye sızıp eylemde bulunacaklar türkmen birlikler halepi kuşattı zaten götleri sıkışınca ateşkeş. 15 senedir hükümetten gördüğüm tek doğru son 8 aydır teröre karşı mücadele ondan öncesinde besleniyodu biliyoruz ki. durmak yok bombalamaya devam.

25.02.2016

''Suriye'de PYD'nin silahlı kolu YPG'' peki PYD kimin kolu? peKAKAnın kolu değil yoksa çükü mü? Vatansız cenabet hainler!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ